Mathias Heise & Peter Vuust (DK)
Mathias Heise & Peter Vuust - Photo: Salling ROOFTOP

Foto: Salling ROOFTOP

Mathias Heise & Peter Vuust (DK)

Mathias Heise (hca), Peter Vuust (b)


Mundharpevirtuos og superbassist

Mathias Heise er en virtuos på sin mundharpe og et usædvanligt musikalsk talent. Han startede med at spille mundharpe som 8-årig og blev fascineret af instrumentet, som har fulgt ham i tykt og tyndt lige siden.

Det hører til sjældenhederne, at en ung dansk musiker udnævnes til verdensmester på sit instrument, men som kun 20-årig blev Mathias Heise i 2013 verdensmester i kromatisk mundharpe.

I 2012 dannede han Mathias Heise Quadrillion, der har formået at skabe et anderledes, unikt og meget personligt nutidigt udtryk ved at kombinere jazzens harmonier og improvisation med rock- og funkmusikkens hårdtslående rytmer. Han spillede desuden sammen med den verdenskendt komponist og pianist Bent Fabricius-Bjerre til dennes sidste offentlige koncerter i 2018 og 2019. Mathias har udgivet tre album i eget navn.

Peter Vuust er professor ved Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium, leder af Center for Music in the Brain og er derudover en af landets mest benyttede sidemen. Han har spillet på mere end 100 plader og med internationale jazzstjerner som Tim Hagans, Mal Waldron, Ted Curson og Jukkis Uotila.

Peter Vuust er kendt for sit groovy og indlevende spil, og komponerer skønne melodier. I april 2022 udkom hans syvende album Further To Fly med familiebandet 5 x Vuust. Peter har desuden været nomineret til en DMA for cd’en September Song.

 


Mathias Heise & Peter Vuust (DK)

Billetinfo

Fri entré

Salling ROOFTOP

Salling ROOFTOP
Søndergade 27
8000 Aarhus C
salling@salling.dk
https://salling.dk/madoplevelser/salling-rooftop/
Vis på Kort

Arrangør

Salling ROOFTOP
(+45) 87 78 60 00
Mathias Heise & Peter Vuust (DK)

Billeder

Mathias Heise & Peter Vuust - Photo: Salling ROOFTOPFoto: Salling ROOFTOP

Video