AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Abekejser (DK) - Photo: Aarhus Jazztømmerflåde

Photo: Aarhus Jazztømmerflåde

Abekejser (DK)

18:00

175
Jeppe Lavsen (el-g), Jon Døssing Bendixen (synth), Adrian Christensen (b-synth), Frederik Emil Bülow (drm, perc)

Kejserens tro væbnere inviterer til abefest

Abekejser blander hiphoppens tunge rytmer med jazzens fine harmonier og nuancer. Inspirationen hentes fra nær og fjern og kodes sammen i den farverige junglemaskine.

Fremført på alt fra moog bass-synth til klassisk elguitar svinger Abekejser sig ubesværet fra stramme beats til legende improvisation og videre til groovy hooks. Ingen musikalske dogmer er sikre, når drengene først går på scenen.

I junglen bor Abekejseren, og når han holder fest, så er det til tonerne af den svedigste omgang beatbaseret jazztronica. Abekejser er et firkløver fra toppen af det pulserende aarhusianske musikmiljø, der sammen har skabt en instrumental port til et fremmed univers. 

Selvom alle fire musikere har en baggrund i jazz og verdensmusik, har Abekejser for længst smidt kontrabassen på bålet sammen med de lukkede skabeloner. I stedet bygger orkesteret sin lyd på en bund af stærke beats fra en kombination af elektroniske samples og akustisk trommesæt. Ovenpå ligger en stor sound, hvor knitrende synthesizers og effektmættede guitarer står i kø for at levere episke harmonier og fængende melodier.

Så uanset om du er mest klar på at sidde i sofaen og drømme dig væk, eller om den står på svedig dansefest, så er Abekejserens tro væbnere leveringsdygtige i soundtracket. De musikalske inspirationer trækker tråde til bands som Jaga Jazzist, Snarky Puppy, Hiatus Kaiyote og Weather Report, men Abekejser er alligevel helt sin egen. En ny dansk lyd, der er svær at sætte i bås. 

"Vi er først og fremmest fire gode venner, der sammen har en skyhøj ambition om at vise verden, at instrumentalmusik har så sindssygt meget at byde på. Med Abekejser har vi ramt en kreativ nerve, hvor alle har følelsen af, at hvis man kommer med en idé og putter den ind i maskinen, så kommer der noget federe ud", siger Jeppe Lavsen.

 


Læs mere om Abekejser


Arrangør
Aarhus Jazztømmerflåde
61 34 06 04
Billetinfo
Billetten gælder til alle tre koncerter 8. juli. Partoutbillet til alle dage, 8.-10. juli, kan købes for 450 kr. Entré 175 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C