Sinne Eeg & Josh Nelson Duo (DK/US)
Sinne Eeg & Josh Nelson Duo - Photo: Dokk1

Foto: Dokk1

Sinne Eeg & Josh Nelson Duo (DK/US)

Sinne Eeg (voc), Josh Nelson (p)


Duojazz med internationalt format

En af Europas bedste jazzsangere, Sinne Eeg, har inviteret den amerikanske stjernepianist Josh Nelson til en koncertrække i Danmark.

De to musikeres samarbejde begyndte under et af Sinne Eegs mange ophold i USA, hvor de testede deres magi som duo. Efter en succesfuld turné i Danmark i 2021 spiller de nu på Dokk1 under Aarhus Jazz Festival.

Både Sinne Eeg og Josh Nelson har opnået et teknisk og musikalsk niveau, hvor stort set alt kan lade sig gøre. De legesyge artister udfolder sig på en nærmest grænseløs musikalsk legeplads, hvor der både swinges i gyngen og snurres rundt i karrusellen. Derfor er der god grund til at forvente en jazzkoncert på internationalt topniveau.

Josh Nelson er en prisvindende amerikansk pianist, komponist, underviser og studiemusiker, som til daglig bor i Los Angeles. Han har indspillet musik til en stor mængde film og TV og udgivet adskillige album i eget navn. Josh har optrådt med ikoner som Richard Galliano, Benny Golson og John Pizzarelli, turneret med legendariske vokalister som Natalie Cole og Kenny Washington samt akkompagneret en lang række af de mest respekterede navne i jazz, herunder Sheila Jordan og Kurt Elling.

Den sympatiske pianist har en overlegen og næsten misundelsesværdig let tilgang til både ballader og uptempo-numre. Desuden mestrer han akkompagnementets største dyd – den fine balance mellem elegant tilbageholdenhed og tydelig personlighed.

Sinne Eeg har med årene cementeret sin position som en af Europas største jazzsangere. Med hyppige turneer og udgivelser i blandt andet USA, Frankrig, Kina og Japan har hun en stor og støt stigende fanskare, også langt uden for Danmarks grænser. Hun høster således flotte anmeldelser i blandt andet Downbeat og The Guardian. I Danmark har Sinne Eeg modtaget mange anerkendelser, blandt andre Ben Webster Prisen, DR Jazz Prisen, Dronning Ingrids Hæderslegat samt fem Danish Music Awards for Bedste Vokalalbum, senest i 2020 for sit fantastiske album We’ve Just Begun med DR Bigband.

Efterhånden kan Sinne Eeg kaldes en dansk verdensstjerne inden for vokaljazz. Derfor kommer det nok ikke som nogen stor overraskelse, at vores danske sangstjerne nu skal akkompagneres af en af de store amerikanske kunstneres foretrukne akkompagnatører.

 Læs mere om Sinne Eeg & Josh Nelson Duo

Sinne Eeg & Josh Nelson Duo (DK/US)

Billetinfo

Entré 220 kr.

Forsalget starter 1. maj.

Dokk1

Dokk1
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus
jeski@aarhus.dk
https://dokk1.dk/
Vis på Kort

Arrangør

Dokk1
(+45) 41 85 66 37
www.dokk1.dk
Co-Arrangør
Aarhus Jazzfestival
Sinne Eeg & Josh Nelson Duo (DK/US)

Billeder

Sinne Eeg & Josh Nelson Duo - Photo: Dokk1 Foto: Dokk1

Video