AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Jacob Anderskov “Allusion” feat. Anders AC Christensen & Jakob Høyer (DK) - Photo: Victor Hideo

Photo: Victor Hideo

Jacob Anderskov “Allusion” feat. Anders AC Christensen & Jakob Høyer (DK)

21:00

100
Jacob Anderskov (p), Anders AC Christensen (b), Jakob Høyer (drm)
Triosammenspil, der slår gnister og favner vidt
 
Fra den internationalt anerkendte danske pianist Jacob Anderskov er man vant til at forvente musik, som er nutidig i de fleste betydninger af ordet, ofte endda ifølge anmeldelserne "seismografisk", altså sansende de tektoniske forandringer i musikken før de fleste.
 
Men Anderskov har også et dybt kendskab og en intens kærlighed til musiktraditionen, spritny såvel som ældgammel, hvilket vil kunne høres her. 
 
Det er intenst, dynamisk og spirituelt. Det er sjælen fra den tidlige jazzhistorie ført hele vejen op til i dag og ud i fremtiden.
 
Jacob Anderskov undersøger, transformerer, underkaster sig og forvrænger jazzklavertraditionens forbilleder. Strideklaver, swing, bebop, blues, radikal abstraktion og fri improvisation smelter sammen i et ekspressivt hele.
 
Trioen spiller et repertoire fra Bud Powell og Velvet Underground over Fats Waller til Duke Ellington og My Bloody Valentine som akustisk klavertrio.
 
Lyden ligger et sted imellem to af Anderskov’s tidligere projekter, Impressions of Radiohead og Granular Alchemy – men selvklart i et helt andet repertoire.
 
Anders AC Christensen og Jakob Høyer har spillet med alt fra Paul Motian til Sort Sol, Trentemøller og Bill Frisell. Sammenspillet slår gnister. Musikken er fyldt med soul og umiddelbart fængende.
 

Arrangør
Erlings Jazz- & Ølbar
28517962
Co-Arrangør
Train
Billetinfo
Entré 100 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C