Tango Orkestret (DK)
Tango Orkestret - Photo: Dokk1

Foto: Dokk1

Tango Orkestret (DK)

Henrik Sveidahl (s-sax), Kaare Munkholm (vib), Palle Windfeldt (g), Thomas Ovesen (b)


Astor Piazzollas tango nuevo i nye gevandter

Tango Orkestret består af landets absolut førende eksperter i Astor Piazzollas musik. Bandet har siden sin grundlæggelse i 1989 dyrket passionen for tango nuevo og har turneret intenst i både Danmark, Europa, Asien og Argentina.

Tango Orkestret er ikke på udkig efter at genopføre Piazzollas værker, som de oprindelig er skabt – det ville være meningsløst og halsløs gerning. Det er derimod orkestrets vision at aktualisere Piazzollas værk ind i vores tid og til vores del af verdenen – at iklæde Piazzollas enestående og fængende kompositioner nye gevandter, som trækker på virkemidler fra jazzens legende improvisation, rockens medrivende anarkisme og den nordiske musiks kølige overblik.

Tango Orkestret har gennem sit omfattende arbejde i mere end 30 år gjort den argentinske musik og i særlig grad Piazzollas musik til sin egen – på trods af den store afstand i geografi og kultur.

En aften med Tango Orkestret er en aften med store følelser, nye indsigter og hyggeligt musikalsk samvær. Tango Orkestret inviterer sit publikum med i processen. Alle skal føle sig velkomne i ensemblets univers. Tango Orkestret tager sit publikum med på en fascinerende rejse i et dybt betagende og meget varieret landskab.

Astor Piazzolla fik sin opdragelse som musiker og arrangør hos de største tango-koryfæer i Buenos Aires i 1930’erne og 1940’erne, ikke mindst den mest berømte af dem, Anibal Troilo. Efter et livsændrende studieophold hos den legendariske kompositionsunderviser Nadia Boulanger i Paris vendte Piazzolla tilbage til sit hjemland med den klare vision at reformere den argentinske tango.

Tangoen skulle fra dansehallerne ind i koncertsalene og anerkendes som et kunstnerisk udtryk på linje med den klassiske europæiske musik, som den i høj grad låner sit melodiske og harmoniske materiale fra. Frem til sin død i 1992 satte Piazzolla et stadig større aftryk i ind- og udland. Han har efterladt en arv, hvis styrke og betydning ikke kan overvurderes. Hans musik er i dag fast inventar på de fleste klassiske ensemblers repertoire.

 


Tango Orkestret (DK)

Billetinfo

Entré 130 kr.

Forsalger starter 1. maj.

Dokk1

Dokk1
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus
jeski@aarhus.dk
https://dokk1.dk/
Vis på Kort

Arrangør

Dokk1
(+45) 41 85 66 37
www.dokk1.dk
Co-Arrangør
Aarhus Jazzfestival
Tango Orkestret (DK)

Billeder

Tango Orkestret - Photo: Dokk1 Foto: Dokk1

Video