Ellen Andersson (SE/DK)
Ellen Andersson - Photo: Dokk1

Foto: Dokk1

Ellen Andersson (SE/DK)

Ellen Andersson (voc), Heine Hansen (p), Thomas Fonnesbæk (b), Andreas Svendsen (drm)


Mød en af de mest personlige og særprægede stemmer i skandinavisk jazz 

Jazzsangeren Ellen Andersson er et af de største navne i svensk jazz og må regnes blandt de bedste på den europæiske jazzscene. Hendes anmelderroste debutudgivelse I’ll Be Seeing you (2016) blev belønnet med den mest prestigefyldte jazzpris i Sverige, Gyllene Skivan, da den blev kåret som årets bedste jazzudgivelse.

The European Jazz Network valgte pladen som en af de ti bedste jazzudgivelser i Europa i september 2016, og anmeldere kaldte den blandt andet for “en sensation”. Det verdenskendte og anerkendte jazzmagasin Downbeat udgav et interview med Ellen Andersson og satte hende dermed på kortet, også uden for Europa.

Ellen Andersson har en af de mest personlige og særprægede stemmer i skandinavisk jazz lige nu. Med sublim tekstformidling, melodifortolkning og improvisation lader hun alvor og tradition møde leg og nutid med udgangspunkt i det amerikanske standardrepertoire. Med personlige nyskabende arrangementer er Andersson blevet mødt med begejstring af både publikum og anmeldere og er blandt andet blevet beskrevet som “en ny verdensstjerne”. 

I Danmark har vi de seneste år lært Ellen Andersson  at kende fra en række turnéer og jazzfestivaler. Blandt andet optrådte hun i 2021 under årets Copenhagen Jazz Festival på Det Kongelige Bibliotek.

Ellen Andersson optræder her med et hold af de bedste danske jazzmusikere. 

“Så fremragende er hendes pladedebut, at den for mig at se er den mest bemærkelsesværdige og lovende siden Diana Kralls pladedebut i 1993."
Ivan Rod, GAFFA.

“Det är omöjligt rättvist, att en blott 26 år gammal reinkarnation av jazzhistoriens främsta röster ska kunna leverera evergreens med sådan närvaro, värme och skicklighet, att tid och rum nästan helt faller i glömska.”
Maria Dahlström, Ljusnan.

“Plötsligt dyker Ellen upp med en debutplatta som måste betraktas som en sensation. Hon behärskar hela den vokala jazzpaletten, från Billie Holidays innerlighet till Nancy Wilsons tryck. Sällan har väl en sångerska varit så efterlängtad. Äntligen!”
Johan Norberg, Tidningen VI.

 Ellen Andersson (SE/DK)

Billetinfo

Entré 180 kr.

Forsalget starter 1. maj.

Dokk1

Dokk1
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus
jeski@aarhus.dk
https://dokk1.dk/
Vis på Kort

Arrangør

Dokk1
(+45) 41 85 66 37
www.dokk1.dk
Co-Arrangør
Aarhus Jazzfestival
Ellen Andersson (SE/DK)

Billeder

Ellen Andersson - Photo: Dokk1 Foto: Dokk1

Video