The Modern Jazz Trio feat. Jerry Bergonzi (US/DK)
The Modern Jazz Trio feat. Jerry Bergonzi (US/DK) jazzlive reportage Læs Jazzlive blog
The Modern Jazz Trio feat. Jerry Bergonzi (US/DK) foto galleri Fotos fra koncerten
The Modern Jazz Trio feat. Jerry Bergonzi - Photo: Café Smagløs

Foto: Café Smagløs

The Modern Jazz Trio feat. Jerry Bergonzi (US/DK)

Jerry Bergonzi (t-sax), Carl Winther (p), Johnny Åman (b), Anders Mogensen (drm)


Nordisk supergruppe med tenor-giganten Bergonzi i front

Der er kun få saxofonister, der i dag kan trække tråde fra John Coltrane til nutidens moderne jazzscene så tydeligt som den amerikanske saxofonist Jerry Bergonzi.

Nu er han 72 år gammel, men spiller lige så stærkt som altid, og tenorgiganten er tilbage med The Modern Jazz Trio på Straight Gonz, deres sjette album sammen.

I mere end et årti har den nordiske supergruppe turneret internationalt i samarbejde med stjernesolister som Dave Liebman, Tim Hagans og George Garzone.

Deres seneste udgivelse blev optaget live på Dexter Jazz Club i Danmark og præsenterer fire Bergonzi-originaler sammen med to tidløse jazzstandarder: Cole Porters All of You og Johnny Green's Body and Soul.

Bergonzi blev medlem af Dave Brubeck's Quartet for næsten 50 år siden, og i de følgende år har han spillet på samtlige af verdens største scener og lavet udgivelser under anerkendte pladeselskaber som Blue Note og Atlantic Records.

Som en af de oprindelige moderne jazzundervisere har hans bogserie – Inside Improvisation – inspireret en generation af musikere, og denne blanding af autentisk jazztradition og moderne jazzmetodologi kan mærkes på Straight Gonz.

Albummet er sammensat af den produktive trommeslager og kapelmester Anders Mogensen, der i sin 30-årige karriere har turneret med en lang række af jazzverdenens kendisser, og vundet adskillige Grammy'er undervejs.

"Michael Brecker kaldte Jerry for 'verdens bedste tenorist' - for mig er det en drøm at indspille med ham."
Anders Mogensen.

 


The Modern Jazz Trio feat. Jerry Bergonzi (US/DK)
The Modern Jazz Trio feat. Jerry Bergonzi (US/DK)

Billeder

The Modern Jazz Trio feat. Jerry Bergonzi - Photo: Café SmagløsFoto: Café Smagløs

Video