Caktus (DK)
Caktus - Photo: Bjørn Giesenbauer

Foto: Bjørn Giesenbauer

Caktus (DK)

Maria Dybbroe and Zeki Jindyl (sax), Thorbjørn Kaas (b, vc), Frederik Hagner (b), Tobias Andreassen (drm)


Mellem det smukke og det voldsomme
 
Caktus’ musik befinder sig imellem det skrøbelige og det stærke – det smukke og det voldsomme – kammermusik og grooves. Med saxofonist Maria Dybbroe i spidsen har bandet allerede opnået stor opmærksomhed med adskillige nomineringer, omtale i alle større medier og en turnévirksomhed med mere end 50 koncerter rundt om i Danmark.
 
Caktus er tæt på at være en dobbelttrio, med to basser og to saxer, og med denne samklang og spejling er det oplagt, at også temaer spejles, vendes, vrides og udfordres.
 
Debutudgivelsen Under Solen udkom i september 2020 og blev nomineret til en Steppeulv for Årets Komponist, fik en nominering som Årets Album ved Danish Music Awards Jazz 2021 og en plads på både Passive/Aggressive’s og Dagbladet Informations årsliste over de 20 bedste danske udgivelser i 2020. Nyt album er på vej i 2022.
 
For Caktus er det den akustiske lyd, der er i fokus, samt lysten til at eksperimentere og improvisere ind og ud af de ellers stramme kompositioner. Gruppen blev dannet i Aarhus i 2017, og bandets medlemmer kendes fra bands som Yune, Køs, The New Family, Bear With Me, Narcosatanicos, Josiah Konder og I Just Came From the Moon.
 

Caktus (DK)

Billetinfo

Entré 100 kr.

Erlings Jazz- & Ølbar

Erlings Jazz- & Ølbar
Nørreport 8
8000 Aarhus C
kontakt@erlings.dk
https://www.erlings.dk/
Vis på Kort

Arrangør

Erlings Jazz- & Ølbar
(+45) 28517962
https://www.erlings.dk
Caktus (DK)

Billeder

Caktus - Photo: Bjørn GiesenbauerFoto: Bjørn Giesenbauer

Video