AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Westergaard / Dell / Lillinger + Westergaard / Kjærgaard / Bruun (DK/DE) - Photo: Erlings Jazz- & Ølbar

Photo: Erlings Jazz- & Ølbar

Westergaard / Dell / Lillinger + Westergaard / Kjærgaard / Bruun (DK/DE)

20:00

120
Jonas Westergaard (b), Christopher Dell (vib), Christian Lillinger (drm), Søren Kjærgaard (p), Peter Bruun (drm)

Dobbelt triokoncert  

Trioen Dell / Lillinger / Westergaard kombinerer energisk leg med strukturel udvikling. Fra musikernes samspil udspiller der sig en musikalsk højenergitilstand af forskellige differentiationer, varianter, lydoverlejringer og referencekontekster. Plasticitet og fysiskhed vokser til en helt selvstændig æstetik.

Trioen leverer usædvanlig medrivende lydlandskaber, der snor sig gennem en stram sammenlåsning af musikalske strukturer.

Frankfurter Rundschau kalder trioens udtryk "Boulez in Real-Time."

Østrigske Freistil skriver: ”Trioens spil er et vidåbent, uortodokst struktursystem, der giver efter for øjeblikkets magi, udført med agogisk beherskelse. En mere følsom musik. Mennesker, der deler deres indsigt i lydkunstens kraft og natur." 

Søren Kjærgaard, Jonas Westergaard og Peter Bruun har i flere år været førende stemmer på den europæiske musikscene inden for moderne jazz, improviseret musik og nutidig komposition.

Trioen er en kollektiv symbiotisk enhed, der fordyber sig i spændingsfeltet mellem komplekse stringente strukturer og improvisation.

Trioen udmærker sig ved en ekstremt grundig og kollektiv undersøgelse af originalt materiale. Gennem bearbejdning og fordybelse fra alle tænkelige perspektiver spirer en kropslig forståelse af komplekse musikalske koncepter og giver de tre musikere en fuldstændig frigjort intuition til at bevæge sig mellem komposition og improvisation.

 


Arrangør
Erlings Jazz- & Ølbar
28517962
Billetinfo
Entré 120 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C