AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Elza Ozolina Trio (LV/DK) - Photo: Erlings Jazz- & Ølbar

Photo: Erlings Jazz- & Ølbar

Elza Ozolina Trio (LV/DK)

20:00

100
Elza Ozolina (p), Frederik Sakham (b), Frederik Bülow (drm)

Mød et nyt internationalt jazztalent 

Aarhus' jazzscene har det seneste år været afsættet for mange nye internationale talenter.

En af disse kunstnere er Elza Ozolina – en Aarhusbaseret lettisk jazzpianist, komponist og producer. Hun begyndte at spille musik allerede som fireårig, Elzas interesse for jazz blev vakt i teenageårene og videreført af internationale studier – med endemålet Aarhus.

I 2020 debuterede hun som jazzpianist og komponist på et fuldlængde-album Lick Attack under navnet B.H.A.D. COMPANY. efterfulgt af en Jazz Album Of The Year-nominering i Letland og udsolgte koncerter i Danmark, Letland, Estland og Sverige.

Sidste år debuterede Elza i triosammenhæng med en hyldest til den afdøde jazzpianist Chick Corea – i selskab med to lokale musikere, Frederik Sakham på bas og Frederik Bülow på trommer.

I år udgiver Elza og trioen et fuldlængde-album med musik inspireret af lettisk folkemusik. Vi kan forvente en velsmagende blanding af moderne jazz og følelsesladede improvisationer, domineret af enestående trio-interaktion.

Elza har lavet meget larm med sine kompositioner. En af dem blev allerede i 2019 optaget på BBC Radio 3's top 10-jazzindspilninger i Kevine Le Gendre's program Jazz A -Z.

Koncerten vil give et eksklusivt indblik i det kommende album.

 


Arrangør
Erlings Jazz- & Ølbar
28517962
Billetinfo
Entré 100 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C