AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
JD Four (DK/FI/SE) - Photo: HeadQuarters

Photo: HeadQuarters

JD Four (DK/FI/SE)

20:00

100
Jonas Due (trp, effects, comp), Nikita Rafaelov (keys), Simon Peterson (b), Cornelia Nilsson (drm)

Hvad er meningen med trompeten ... ?

Dette band er en intim undersøgelse af harmoni, beats, trompeten og analog syntese skabt for at stille spørgsmålet: Hvad er meningen med trompeten anno 2023? – Og hvis kunst, musik og improvisation er et spejl af nutidens samfund, hvordan oversættes det så til en ”jazz”-kvartet?

Former og farver interagerer i en levende udfoldelse af musikalsk talent, mens kvartetten undersøger og udfolder de nutidige, men simple kompositioner af Jonas Due. Bandet er både et moderne musikalsk statement og et vidnesbyrd om musikhistorie og kultur – med inspiration fra dansk kirkemusik, syntetisk house, R&B, pop og bebop.

Jonas dannede bandet ud fra en dyb trang til at begynde forfra og skabe noget friskt, der kunne blive til noget overraskende. Han valgte bandmedlemmer, der ikke kendte hinanden fra før, og det udvidede den overordnede musikalske palet, grundet på hver musikers unikke og upåvirkede smag. Bandet mødtes for første gang i sommeren 2022 for at spille en håndfuld koncerter under Copenhagen Jazz Festival.

I februar 2023 tog gruppen på turné i Danmark og Sverige som forberedelse til at gå i studiet og indspille deres debutalbum.

 


Læs mere om JD Four


Arrangør
HeadQuarters
28 11 71 44
Billetinfo
Entré i døren 125 kr. Entré 100 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C