AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
A Fo feat. Goodwin / Aabo-Kim (DK/SE/IE/FI) - Photo: ALT_R_JAZZ

Photo: ALT_R_JAZZ

A Fo feat. Goodwin / Aabo-Kim (DK/SE/IE/FI)

21:00

50
Nana Pi Aabo-Kim and Carolyn Goodwin (sax), Clara Aaholm (p, balafon, voc), Eliza Boye Mouritsen (perc, vio, dance, voc), Jenni Hanikka (fl, voc), Maarika Autio (balafon, kora, voc, dance), Emma Kristina Larsson (b), Mette Marie J. Ørnstrup (perc, voc)

Fælles kærlighed til utallige musikalske traditioner

A Fo binder verden sammen på kryds og tværs i et energisk og særligt univers, hvor afrikanske rytmer fra Mali og Senegal blandes med nordiske folketoner, sibirisk strubesang, dans og improvisationsmusik.

Det slagkraftige navn betyder ”spil!” eller ”tal!” på Mandinka-sproget, og det er præcis, hvad bandet gør. Sammen spiller, danser og synger de sig vej gennem en fælles kærlighed til utallige musikalske traditioner.

Med sig i aften har orkesteret inviteret de to improvisationsekvilibrister Carolyn Goodwin og Nana Pi Aabo-Kim til et samarbejde, der må opleves, og vi glæder os til at invitere til en koncertrejse ud over det sædvanlige.

Nana Pi Aabo-Kim er en københavnsk saxofonist, komponist og dirigent, der hovedsageligt arbejder inden for den eksperimenterende jazzscene. Hun har udviklet sit eget unikke ordforråd på saxofonen ved hjælp af objekter og udvidede teknikker. Udover at spille saxofon er hun kendt for at dirigere improvisation med sit musiktegnsprog Extemporize, som hun modtog P8 Jazz Award, Årets Ildsjæl, for i 2020.

Hendes udgivelser er blevet kritikerroste og har fået anmeldelser som "Hvis nogen undrer sig over, hvad spændende freejazz i 2022 er, så skal du bare åbne ørerne og dine andre sanser for Tactical Maybe - de har helt sikkert serveret noget, der kunne være svaret på netop det spørgsmål."
Tor Hammerø.

I 2021 blev hendes kvintet Nezelhorns nomineret til Årets Jazzudgivelse ved DMA Jazz for deres udgivelse Sentiment (Barefoot Records, 2021).

Carolyn Goodwin er klarinet-, basklarinet-, alt- og sopran-saxofonist, født i Irland og med base i København. I hendes arbejde har hun krydset mange genrer som performer og kreativ kunstner, herunder opera, teater, alt-pop og jazz såvel som nutidig og improviseret musik.

Carolyn finder inspiration i traditionel musik fra sit hjemland Irland såvel som andre kulturer. I 2016 gennemførte hun feltstudier i Bamako, Mali, hvor hun undersøgte Mandinka-folkets balafonspiltradition. I 2018 var hun artist in residence på Laboratorio Artistico de San Agustin i Cuba, og i februar 2019 var hun artist in residence i Mandagsklubben 5E i København.

 


Læs mere om A Fo feat. Goodwin / Aabo-Kim


Læs mere om A Fo feat. Goodwin / Aabo-Kim


Læs mere om A Fo feat. Goodwin / Aabo-Kim


Arrangør
ALT_R_JAZZ
Billetinfo
50 kr. pr. koncert. 300 kr. for tre dage. Entré 50 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C