AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Så bliver det ikke større

Så bliver det ikke større

19/7/2018 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Lora Staykova / Albert O. Meier
BSD+B plays Stravinsky feat. Stefan Pasborg, Anders Filipsen, Anders Banke & Fredrik Lundin , Ridehuset, 18/07 17:00

View photogallery from this concert


Blood Sweat Drum + Bass med gæster skabte en storladen fortolkning af Stravinskys musik.


 

Stravinsky har skrevet stor og markant musik. I mange år primært oplevet med klassisk symfonisk besætning. På det seneste har jeg med fornøjelse lyttet til orgeltrioen Firebirds (Anders Filipsen, Anders Banke og Stefan Pasborg), når de fortolkede Stravinskys musik.

Onsdag var Firebirds blevet en del af Blood Sweat Drum + Bass med Fredrik Lundin som ekstra mand på skuden. Hold da op. Det var stort og flot. Man blev nærmest blæst omkuld af orkesterets energiudladning. Et veldisponeret arrangement med mange fine facetter og det hele styret af bigbandets leder Jens Christian ”Chappe” Jensen.

Blood Sweat Drum + Bass er et fantastisk bigbandprojekt som er et fint supplement til de mange andre bigbands. Orkesteret har sin helt egen plads på den musikalske palet. Lad os håbe, at det formår at leve videre mange år endnu.

Inden den store Stravinsky-udladning var der mulighed for at opleve bigbandet på egen hånd. Først med et par sange, hvor bandets vokalist Turid Guldin var i front. Næste fase af koncerten var hentet fra orkesterets projekter med syrisk inspiration. Her var oud-spilleren Maher Mahmoud med som solist.

Den syriske kobling opstod, efter at Chappe havde besøgt Damaskus. Det blev til flere kompositioner, koncerter og udgivelser.

Efter Blood Sweat Drum + Bass-indledningen, hvor man mødte flere af bandets musikere som solister, var det Stravinsky-tid og kulminationen på en fantastisk eftermiddag i Ridehuset, som også i år er bigbandenes hjemmebane.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C