AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Bebop version 2018

Bebop version 2018

20/7/2018 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Lora Staykova
Anders Fjeldsted Sekstet, Bispejazz - Bispetorvet, 19/07 15:30

Se fotogalleri fra koncerten


Velspillende dansk sekstet er vendt hjem fra Spanien med international pris.


 

Bispejazzteltet havde torsdag besøg  et af de bedste nyere danske bands, nemlig Anders Fjeldsteds Sekstet, som består af en række af de bedste yngre danske musikere. Bandet er netop kommet hjem fra den store spanske internationale Getxo Jazzfestival i Bilbao, hvor de vandt hovedprisen, som blandt andet består af et pengebeløb og en cd-udgivelse. Orkesteret rummer i forvejen flere prismodtagere.

I to timer viste Fjeldsted, hvordan man serverer tæt, energisk ensemblespil. Arrangementerne stiller store krav til musikerne, men de serverer dem afslappet og med overbevisning.

Fjeldsteds sekstet er tydeligt inspireret af bebopmusikken, men bevæger sig også i andre genrer. De magter både det intenst swingende og det mere lyriske. Det hele bæres igennem af en godt sammenspillet blæserfront, der også er overbevisende solister. De tre blæsere er Rolf Thofte Sørensen, trompet, Oilly Wallace, altsax, og Mads Egetoft, tenorsax. I baggrunden brillerer pianisten Artur Tuznik, som har sin helt egen fængende spillestil. Bunden sikres af kapelmesteren Anders Fjeldsted på bas og Henrik Holst Hansen på trommer.

Repertoiret, som de præsenterede torsdag, var flere veldrejede kompositioner skrevet af Anders Fjeldsted selv og en række numre hentet fra deres inspirationskilder Miles Davis, Thelonius Monk, Charles Mingus og Dizzy Gillespie.

Har du endnu ikke hørt dette nye skud på den danske jazzbandhimmel, kan jeg klart anbefale at  opleve dem.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C