AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Veldrejet havnejazz

Veldrejet havnejazz

11/7/2020 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Albert O. Meier
Joaniquet/Ramsbøll/Riddell/Haugshøj , VinDanmark, 10/07 16:00

View photogallery from this concert


VinDanmark kunne præsentere en kompetent kvartet på festivalens førstedag



VinDanmark kan under Sommerjazzsen præsentere et imponerende stort koncertprogram. Fredag blev der startet med et stærkt hold med den spanske saxofonist Cesar Joaniquet, Morten Haugshøj, guitar, Morten Ramsbøl , kontrabas og John Riddell, trommer.

På grund af det lidt kølige vejr var koncerten rykket ind i hallen bag udskænkningslokalet. Her var der opstillet stole med behørig afstand mellem publikum. En fin og lidt farverig ramme om koncerten. Der var fuldt hus og dejligt at se, at mange unge havde fundet vej til lystbådehavnens jazzevent.

Der blev spillet en stribe standarder, som blev serveret både tæt og intenst. Fremragende sammenspil af de fire musikere. Inspireret af stedet blev der startet med Days of wine and Roses. Derefter gik det slag i slag med numre hentet fra Rolllins, Monk, Dexter Gordon og mange flere. Det blev et meget fint koncertmiks med god variation i både tempo og form.

Alle fire i ensemblet vist fremragende sammenspil og gode solopræstationer. Især Morten  Ramsbøl var i topform og leverede både markant akkompagnement og imponerende og meget overbevisende soli. John Riddell er en elegant ankermand på trommerne og forstår hele tiden at finde ind i musikken med nærvær uden at være dominerende. Han leverede også et par gode soli. Morten Haugshøj  og Cesar Joaniquet spillede præcist og teknisk godt og var gode til at binde helheden sammen.

Bandet så ud til at hygge sig med sammenspillet, og publikum lyttede intenst og brød spontant ud i begejstret bifald, når musikerne brillerede.

En helt suveræn, veldrejet koncertstart. Kig forbi på havnen. Der er masser af jazz hele ugen.

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C