AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Loungejazz på torvet

Loungejazz på torvet

13/7/2020 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Albert O. Meier
Jesper Riis, Oliver McEwan & Mark Chemnitz, Klostertorvet, 12/07 15:30

Se fotogalleri fra koncerten


Musikalsk vellyd på et velbesøgt Klostertorv



Klostertorvet har altid for mig været omdrejningspunktet for Aarhus Jazz Festival.  Det var centrum for alle hjørner af jazzmusikken, og det var her, man mødtes. Det var derfor dejligt at konstatere, at torvet stadig lever,  og at der var folk ved alle borde, da jeg søndag lagde vejen forbi. Det er ikke længere festivalen selv, der står for arrangementet på Klostertorvet, men derimod Café Smagløs, som hele ugen præsenterer sommerjazz bag hegnet på torvet.

Det er min oplevelse, at Klostertorvet version 2020 er rigtig hyggelig indrettet, og det passede fint til musikken, som var tilbagelænet og velspillet.

Eftermiddagens hold var Jesper Riis på trompet og flygelhorn, der var det musikalske centrum i en trio med Mark Chemnitz på piano og vokal og bassisten Oliver McEwan, der er søn af legendariske Tom McEwan, som var på samme scene dagen før.

De tre musikere havde hente et meget blandet repertoire med et utal af klassikere. Trioen spillede rigtig fint sammen med Jesper Riis som det samlende krydderi og Oliver McEwan som en solid bund, men der manglede lidt variation i udtrykket. Chemnitz synger fint, men der mangler lidt vildskab, der for alvor kunne få musikken ud over kanten. Men jeg erkender, at det også kan være svært med netop denne besætning, som lægger op til vellyd og tilbagelænet musik. Især Riis’ trompet- og flygelhornspil lægger altid op til behagelige og veldrejede toner.

En rigtig rar oplevelse, hvor musikken tydeligt faldt i publikums smag.

Kig forbi. Der er rart at være på Klostertorvet. Så må vi blot håbe på lidt varmere vejr og ingen regn.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C