AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Nye flotte musikalske skud dukker op i underskoven

Nye flotte musikalske skud dukker op i underskoven

16/7/2020 | Forfatter: Jørn Gade | Fotograf: Henning Espersen
Mira Siegel, Radar, 16/07 20:00

View photogallery from this concert


Sangeren og komponisten Mira Siegel bød på flot crossover-koncert på Radar



Covid-19, der har budt på så mange nedlukninger og begrænsninger, har måske også betydet noget godt. For vores jazzfestival har epidemien betydet, at den skrumpede, da der ikke længere måtte være så mange tilskuere samlet til koncerterne. Det betyder noget for økonomien og mulighederne. Og så har en række spændende udenlandske kunstnere måttet melde fra. Disse begrænsninger har givet plads til, at flere ”mindre” navne er kommet på plakaten og har fået deres chance. Modsat så har vi tilskuere gået og ”sultet” for at opleve levende musik og har så mere åbent sagt ja til at prøve mere ukendte navne af. De koncerter, som jeg har oplevet, har alle været udsolgte.

Et af disse ret ukendte navne er 26-årige Mira Siegel. En lokal pige fra Malling, der på musikkonservatoriet har studeret komposition og rytmisk sang. Hun stod torsdag på scenen på spillestedet Radar bakket flot op af Dan Hjorth Jensen på klaver, Kristoffer Bliksted på bas og Camilla Overgaard på guitarer og mandolin. De tre sidstnævnte er alle godt på vej på musikkonservatoriet.

Mira Siegels gruppe var placeret på en scene midt i rummet og med publikum på tre sider. I midten dansede og drejede Mira Siegel rundt, så vi alle fik syn for sagen og oplevede en levende sangerinde, der fik øjenkontakt med publikum.

Såvel sangenes tekster og musik er kommet fra Mira selv. Flotte og velarrangerede melodier – underbygget med tekster på engelsk. Ikke om kærlighed og smerte, men mest om trolde, vikinger og andet lidt mystisk. Musikalsk er der lånt fra folk-rock, klassisk, pop – og lidt jazz. Så derfor er betegnelsen crossover-musik velvalgt. Det er smuk musik og fremført med en særlig ynde. Dejligt, hvis jazzfestivalens optræden kan åbne op for, at langt flere kommer til at høre hende. Koncerter for vennerne på "kons" er ikke nok.

Mira Siegel er både dansk og amerikansk statsborger, så nogle har måske gættet, at hendes far er Wayne Siegel, leder af Dansk Institut for Elektronisk Musik (DIEM) i Aarhus, klassisk uddannet og professor på musikkonservatoriet. Mira har således haft en barndom og ungdom med musik tæt på. Om det ligger i generne eller i opdragelsen er underordnet: Der er gods til meget mere i den pige!



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C