AARHUS JAZZ FESTIVAL
8. - 15. juli 2023
Så er der JAZZ i byen

Så er der JAZZ i byen

11/7/2021 | Forfatter: Jørn Gade | Fotograf: Poul Nyholm
Street Parade – Aarhus Jazz Festival Brass Band, Dokk1 10/07/2021

Se fotogalleri fra koncerten


Det kan lyde som et dårligt reklameslogan, men jazz gør rigtig glad.


Lørdag morgen. Regn på ruden og på asfalten. Øv de korte bukser og t-shirten, som har været båret siden foråret, må lægges væk. Lange bukser og en langærmet skjorte.

Et kvarter i 11 står de første musikere klar neden for Dokk1. Formand for jazzfestivalens bestyrelse, Mads Kjær Jensen, tjekker op. Som minutterne går, kommer de sidste musikere tilstede. Tilsvarende samles også en flok nysgerrige. Præcis klokken 11 starter flokken hen ad Åboulevarden. På afstand er det først sousafonen og stortrommen, der høres. Folk vender deres hoveder, standser op. Hvad nu?

Det er en fornøjelse at følges med troppen. Hen forbi caféerne bliver morgenkaffen og brunchen blandet op med smil. Sko, der vipper til takten. Der smiles fra gæsterne, efterhånden som optoget skrider forbi. Tænker at caféejerne egentlig godt ville have sådan en underholdning hver lørdag.

Og så er der børnene. De, der holder i hånd, sidder på skødet eller sidder i klapvognen. Store øjne og smil.

Der er en flok tilhørere, der interesseret følger musikerne rundt. Jeg taler med en familie fra Bolivia, der tager hele turen og på denne måde får sig en tur rundt i Aarhus Midtby.

På Bispetorvet, hvor rundturen stopper fortæller en ældre tilhører, at musikken med sousafonen gør hende glad og får hende til at huske Harmoniorkestret Kærne.

Nu vil nogen spørge om det centrale her: Musikken! Jo, den er der selvfølgelig. Den gode gammeldags New Orleans-inspirerede musik flot fremført af syv dygtige og sprudlende musikere.

Og jo, nu kom solen. Jazzen er kommet til byen!


Aarhus Jazz Festival Brassband er Rasmus Bøgelund og Scott Westh på trompet, Thomas Skovlund Hansen og Jonathan Bruun Meyer på trombone, Hr. Henrik Silver på sousafon samt Claus Thylstrup og Emil Otto på trommer.Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C