AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Aarhus nye spillested er en tømmerflåde

Aarhus nye spillested er en tømmerflåde

11/7/2021 | Forfatter: Jørn Gade | Fotograf: Henning Espersen
AddisAbabaBand, Flemming Bamse Jørgensens Plads 10/07/2021

Se fotogalleri fra koncerten


Og solen skinnede over de dansende mennesker på havnen.


Adressen var Flemming Bamse Jørgensens Plads. På vej fra den gamle Aarhus Østbanegård mod Havnens Perle går der en kanal. Udover et par forbipadlende kajakroere var der i kanalen en tømmerflåde til et band, en tømmerflåde til publikum samt en tømmerflåde til danserne. Og så var og er der en herlig vestvendt trappe ned til kanalen. Det hele var fyldt godt op med en masse, fortrinsvis yngre, tilskuere.

På tømmerflådescenen var det 12 personer store lokale band AddisAbabaBand med deres intens swingende afrobeat-jazz. Fede, massive arrangementer, der i den grad passede tilhørerne. Solen, musikken og hele stemningen med havn og høj himmel fik mange ud at danse på tømmerflåden.

AddisAbabaBand var på Roskilde Festival i 2018, og det var måske netop længslen efter festivalliv, gruppen her fik forløst.

Gruppens numre er alle lavet af dem selv. Der er ikke mange soli undervejs i numrene, der bare pumper derudad. En hornsektion, der vil noget, bakket op af en ikke mindre energifyldt rytmesektion. Flot og glad musik!

Og så lige et par ord – ikke så meget om stedet, men om indpakningen. Der er et hav af frivillige hjælpere, der serverer og nurser publikum. Det er også med til at sætte stemningen i vejret.

Jeg håber ikke, det er sidste gang, at denne kanal og dette set-up byder ind med musik.


AddisAbabaBand er Olaf Johannes på sax, Marco Dania på sax og fløjte, Christian Tscherning på trombone, Scott Westh på trompet, Benjamin Lesak Jensen på orgel og synthesizer, Mikkel Govertz og Jesper Rasmussen på guitar, Jens Peter Møller på bas, Preben Kaels på percussion og violin, Feike van der Woude og Christian Dietrichsen på percussion samt Martin Robert Madsen på trommer.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C