AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Svedig New Orleans

Svedig New Orleans

13/7/2021 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Albert O. Meier
SP-JUST-FROST, Café Støj 12/07/2021

Se fotogalleri fra koncerten


Intimkoncert med populær trio


Det er bare dejligt, at trioen SP-JUST- FROST er genopstået. De har stadig energien og evnen til at skabe New Orleans-stemning på deres egen helt charmerende måde. Der var fuldt hus i Café Støj – et af byens nyere spillesteder, som har et imponerende musikprogram i de små intime lokaler.

Det trak ud, inden orkesteret lagde fra land. Koncerten var sat til start kl. 19, men først kl. 20.15 kom musikken i gang. Upraktisk hvis man havde planlagt at skulle til andre arrangementer, men publikum hyggede sig og var helt klar da ”københavneren” og de to ”jyder” slog sig løs.

Esben Just er frontmanden på piano og vokal, og jeg oplever, at han bare bliver bedre. Pianospillet udvikler sig, og der er også kommet flere nuancer på det vokale, og så er det helt tydeligt, at de tre kender hinanden ud og ind. Søren Frost holder fast i tømmerne bag trommerne, og Henrik SP er sprællemanden, der både er en fremragende elbassist og et energibundt, der håndterer flere typer rytmeinstrumenter.

Aftenens koncert var fint skruet sammen med god afveksling i den musikalske form, men hele tiden med forankret i sydstatsmusikken fra USA, som er uimodståelig festmusik. Selv Esben Justs danske tekster til musikken passer fint ind.

Der var også plads til mere afdæmpede toner og numre hentet fra den traditionelle jazzmusik. Blandt andet serverede trioen en veltrimmet version af Basin Street Blues. I den anden ende af spektret spillede de også rendyrket rock and roll – men stadig med New Orleans-kant.

Der var dynamik og solidt swing og drive fra start til landing. Den dynamiske trio bliver på Café Støj de næste to dage. Prøv at få billet til denne svedige oplevelse.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C