AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Ungt big band imponerer

Ungt big band imponerer

16/7/2021 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Albert Meier
Danish Youth Jazz Orchestra, Ridehuset 15/07/2021

Se fotogalleri fra koncerten


Veltrimmet Bob Brookmeyer musik


Jeg har længe drømt om at opleve talentspirekassen Danish Youth Jazz Orchestra, men af forskellige grunde er det ikke blevet til noget. Under sidste års Sommerjazz skulle de have spillet udendørs i FO-byen men koncerten blev aflyst på grund af dårligt vejr.

I går lykkedes det så at oplevet bigbandet. De spillede i Ridehuset, og det var nærmest sidste udkald, inden der starter et nyt hold i august.

Danish Youth Jazz Orchestra er et eliteungdomsbigband. Aarhus Musikskole og MGK, Det jyske Musikkonservatorium og Aarhus Jazz Orchestra står bag projektet og hvert år i august sammensættes årets orkester på baggrund af ansøgninger.

Jeg var vildt imponeret over niveauet i orkesteret. Både ensemblespillet og solistpræstationerne var på et højt plan. Det hele blev ledet af John Riddell, der i denne sammenhæng er projektleder og dirigent. Om aftenen er han bag trommerne i Aarhus Jazz Orchestra.

Orkesteret spillede musik af Bob Brookmeyer, en af de legendariske bigbandkomponister, der blandt andet er kendt for sit arbejde med Thad Jones/Mel Lewis Big Band. I 00'erne skrev han en del musik til New Art Orchestra, som affødte flere Grammy-nomineringer.

Vi fik denne eftermiddag eksempler på flere hjørner af Brookmeyers kompositioner. Imponerende, hvordan de unge talenter kunne håndtere disse krævende opgaver. Ja de spillede sådan set ”ret voksent” – hvis man kan sige det på den måde. Blandt eftermiddagens numre var Happy Song, Willow Weep for Me, The American Express, Ding Dong Ding og First Love Song.

Det er temmelig uretfærdigt at fremhæve enkelte musikere frem for andre, men alligevel var det pianospillet og saxsolisterne, som især brændte sig ind i min oplevelse.

Jeg kan varmt anbefale at opleve dette projekt, også selvom det snart er med en helt ny besætning, men jeg er sikker på, at John Riddell igen skal få skabt et markant nyt talentbigband.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C