AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
BOM sagde trommen

BOM sagde trommen

17/7/2021 | Forfatter: Anya Winqvist | Fotograf: Anya Winqvist
Hej Jazz, Ridehuset 17/07/2021

Se fotogalleri fra koncerten


Blandt jazzbørn og picnictæpper i Ridehuset.


Jeg har glædet mig som det lille barn, jeg er indeni, til  børnejazz i Ridehuset med gruppen Hej Jazz. Gruppen opstod som en del af det kunstpædagogiske udviklingsprojekt Jazzen på Genvisit skabt af Swinging Europe og musiker Morten Mosgaard, som er frontfigur og synger i Hej Jazz. 

Med udgangspunktet, at udover at jazz kan give noget til børn, så kan børn altså også give noget til jazzen, har de seks jazzmusikere været på besøg i daginstitutioner og er blevet inspireret til albummet Hej Jazz - Jazzen på Genvisit.

Det er Aarhus Jazz Orchestra, der arrangerer koncerten under konceptet Ridehuset Swinger, og orkesterchef Anders Ørbæk byder velkommen med en opfordring om at råbe HEJ JAZZ for at se, hvad der så kan ske.

Vi råber lige så højt, vi kan, og Hej Jazz-orkestret åbenbarer sig og lægger ud med nummeret Leger med alle. Her får hvert instrument lov til at præsentere sig selv: Hør jeg spiller ALTSAXOFON (Maria Dybbro), Hør jeg spiller KONTRABAS (Frederik Sakham), ELGUITAR (Nikolaj Bugge), TENORSAXOFON (Jonathan Schou) og endelig TROMMESÆT (Frej Lesner). Børn og voksne lytter opmærksomt til hver solo, og så lærer vi helt automatisk, at man klapper efter soloerne i jazz, samt at instrumenterne har et navn og en helt særlig lyd.

Lyset og ikke mindst lyden i Ridehuset opfører sig lidt magisk denne lørdag formiddag, og Aarhus Jazzorkesters dygtige lydtekniker, Steffen Sørensen, får sig lidt velfortjent opmærksomhed fra en entusiastisk vinkende og smilende baby.

Forsanger Morten afslører, at han har en superkraft. Han kan nemlig styre orkesteret med sin krop. Heldigvis kan han også låne superkraften ud, og tre heldige børn får lov til at prøve. Vi hører også et smukt stykke om, hvordan det kan gå til, når to saxofoner sådan møder hinanden og sød musik opstår.

Hej Jazz’ nyeste nummer om trælse madpakker er en stor succes, og endnu større succes, da det gentages som afsluttende ekstranummer. Det er helt genialt, for nu kender vi det jo allerede og kan synge med. Med i musikken var vi virkelig fra start til slut, og det er ikke svært at forstå, at Hej Jazz blev nomineret til Danish Music Awards Jazz som årets børnejazzband 2020.

Hej Jazz – og på forhåbentlig snarligt gensyn!



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C