AARHUS JAZZ FESTIVAL
8. - 15. juli 2023
En kollektiv eftermiddag med unge talenter

En kollektiv eftermiddag med unge talenter

18/7/2021 | Forfatter: Jes Halding | Fotograf: Henning Espersen
The Collective Abroad, Atlas 17/07/2021

Se fotogalleri fra koncerten


Spændende internationalt projekt på Atlas.


Det var lidt trist, at ikke flere trodsede det gode vejr og mødte op til koncerten med det nok så spændende The Collective Abroad.

Her kunne man møde syv unge talenter fra syv europæiske musikkonservatorier, som fortsatte et ellers med succes afsluttet projekt. Idéen var, at hver koncert skulle indeholde syv kompositioner og syv forskellige improvisationer, og det tændte dem så meget, at de besluttede at videreføre, hvad de havde erfaret undervejs i processen.

På Atlas oplevede man de meget engagerede talenter udfolde sig i den kreative proces med den diversitet, de forskellige nationaliteter måtte medføre. Hver især fik musikerne lejlighed til at gøre rede for baggrunden for kompositionerne – og det på en uprætentiøs måde, som i øvrigt kendetegnede hele koncerten. Ligeledes herskede der en afslappet stemning på scenen med diverse drillerier mellem numrene.

Kompositionerne var overvejende melodiøse, men blev ofte undervejs foldet ud med en yderst velfunderet trommeslager som drivkraft, der holdt intensiteten oppe, når udtrykket var på vej til at blegne en smule.

Det er kun en lille plet at sætte på et hold musikere, der kunne deres instrumenter og udfoldede sig som fine solister, og som en helhed langt henne i koncerten virkelig satte lyd på med næsten symfonisk overbevisning.

Sidste nummer var danske Casper Hejlesens bidrag, måske dagens smukkeste og da også som sådan betegnende for et meget sympatisk projekt, som meget gerne må vende tilbage. Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C