AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Swinger op ad Frederiksgade

Swinger op ad Frederiksgade

8/7/2022 | Forfatter: Ebbe Lautrup | Fotograf: Poul Nyholm
Bobo Moreno, Tir na nÓg 08/07/2022

Se fotogalleri fra koncerten


Bobo Moreno serverer sikker sangkunst på Tir na nÓg og får med sin kvartet et medlevende publikum op af stolene.


 

”Tir na nÅÅG - Kylie Minogue.”

Bobo Moreno laver sjovt med de to navne aften igennem. Vi befinder os, når det skal være korrekt, også på The Merchant Room. Et lokale tilhørende Irish Gastropub, som også rummer navnet Tir Na nÓg. Men Bobo Moreno griber hver en chance til at lave sjov med publikum og får megen moro ud af det.

”Las os kaste os ud i det. Er I klar? Helt klar?”

Publikum reagerer øjeblikkeligt, og første nummer er i gang. All or nothing at All swinger ud over scenen og, det kvinde-talstærke publikum swinger med.

Klædt i sort skjorte og matchende bukser og mørktonede briller for øjnene er Bobo Moreno i gang med sit show, der indeholder humor, vid og bid og masser af fremragende spillet musik i blues-, soul- og jazzgenren. Woman got soul af Curtis Mayfield sætter hurtigt tingene på plads. Bobo Moreno er kommet for underholde. Og det sker, så det kan forstås af et fyldt besat The Merchant Room.

En sand elegantier er han, når han på underholdende vis introducerer og leder os igennem den ene klassiker efter den anden, trukket på line i en stramt tilrettelagt koncert i den hyggelige pub i Frederiksgade. Han konverserer publikum – og ikke mindst den kvindelige del – med charme og præcision. Og fortæller om en lille pige i blå kjole, der engang sang en berømt sang. ”Jeg har også været sådan en pige,” bedyrer han, inden han synger Somewhere over the rainbow. Mon ikke de fleste husker Judy Garland. Herligt at høre Mads Bærentzen, der på klaver spiller helt vidunderlige løb, så Moreno stille må smile. Alsidighed er kun et fattigt ord, men Bærentzen bliver ved med at overvælde med al sin hittepåsomhed, fine linjer, akkordspil og soli. Flere gange under koncerten får han fyret op under os alle.

Let the good times roll. Og det gør de. Bobo Moreno fyrer sangen af, så det er en fornøjelse. Alsidighed i sangforedraget er hans adelsmærke. Stor rækkevidde, lys og mørk, smidig og hurtig. Og den kvalitet har bragt ham vidt omkring i en lang karriere præget af soul, jazz og pop. Og bringer ham også vidt omkring her i pubben foran et medlevende publikum, der virker bekendt med både repertoire og Moreno. Han kulminerer nummeret med scat-sang. Morten Ramsbøl på bas og John Riddell bag trommerne går kraftigt op i intensitet og drive, så ingen mere kan sidde stille. Mads Bærentzen banker løs på det stakkels klaver. Alle musikere har fat i hinanden, og smilene lyser op sig i deres ansigter. Sikke et bandskrald!  

James Brown bliver taget under håndfast behandling i I feel good, dog med en knapt så håndfast gengivelse af de ellers så karakteristiske, stramme riffs. Der bliver kigget koncentreret på de opstillede iPads foran musikerne. Men for hulen, hvor det swinger. Hvis det knager lidt, opvejes det så rigeligt af fremragende musikalsk udfoldelse fra hele holdet.

Bobo Moreno Kvartet betyder et par timer i godt selskab med jerndygtige musikere og et spændstigt og vidtforgrenet repertoire. Her afrundet med en version af You are so beautiful af Preston/Cocker. Kvartetten giver endnu en koncert i aften på The Merchant Room.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C