AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Hot Cuba i Vestergade

Hot Cuba i Vestergade

10/7/2022 | Forfatter: Ole Bisbjerg | Fotograf: Henning Espersen
Liga Latina, CasaV58 09/07/2022

Se fotogalleri fra koncerten


Casa V58 er med sin intime stemning utrolig velegnet til den tætte og intense caribiske musik, som er Liga Latinas varemærke.


Liga Latina vedkender sig tydeligt den musiktradition, som kommer fra Caribien, men bandet fornyer også genren med egne spændende kompositioner. Faktisk var de fleste af numrene denne aften egne kompositioner af primært forsanger og guitarist Mike Hecchi og pianisten Theo Hjorth.

Mike Hecchi kunne fortælle, at et af hans egne numre Carino Corazon i en lang periode havde været fast på playlisten på den officielle statsradio på Cuba. Og større kan det vist ikke blive for et band med rødder i det østjyske.

Liga Latina blev dannet i midt-1990erne med inspiration fra filmen og cd-udgivelsen Buena Vista Social Club (1996), der handler om en gruppe ældre cubanske musikere, der mødes for at genoplive storhedstiden fra 1940'erne i en klub i Buenavista-kvarteret i Havana. Bag projektet stod blandt andre den amerikanske stjerneguitarist Ry Cooder.

Både film og CD fik en enestående succes og inspirerede musikere over hele jorden til at dyrke den dejlige traditionelle musik fra Cuba og Caribien som f.eks son, bolero og danzón. Herunder altså også Liga Latina, hvor stort set alle musikere igennem flere år har spillet og efteruddannet sig på Cuba.

Koncerten kom i gang med en lille halv times forsinkelse, måske med baggrund i det hekseskud, som forsanger og guitarist Mike Hecchi døjede med. Det kunne dog ikke mærkes på musikken, som var tæt og swingende fra første nummer.

Der var cirka 60 siddende tilhørere til koncerten, og det fyldte rummet godt ud. Så godt, at det var stort set var umuligt at danse. Hvilket var en skam, for det er noget af den allermest dansevenlige musik, der findes. Man kunne mærke på publikum, at mange var vant til at danse til cubansk musik, og til sidst blev det også helt nødvendigt at danse, så de sidste få ledige kvadratmeter blev udnyttet til fulde.

I bandet står guitarist og sanger Mike Hecchi og pianist Theo Hjort frem som de bærende figurer.

Theo Hjorth improviserede til den store guldmedalje over de få akkorder i musikken, som ofte gentages mange gange. Han høstede fortjent aftenens største bifald. Men hele Liga Latina fortjener stor ros for en tæt sammenspillet koncert, der udover at være en flot medrivende oplevelse også viste, hvordan tradition og fornyelse kan gå smukt hånd i hånd.Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C