AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Osgood og venner væltede Erling

Osgood og venner væltede Erling

11/7/2022 | Forfatter: Jørn Gade | Fotograf: Henning Espersen
Kresten Osgood Kvintet, Erlings Jazz- & Ølbar 10/07/2022

View photogallery from this concert


Trommeslager og bulderbasse Kresten Osgood havde taget fire legekammerater med til koncert på Erlings Jazz- og Ølbar. En voldsom og enestående aften.


 

Der var proppet med mennesker på jazzbaren nederst på hjørnet af Nørreport og Mejlgade. Alle ville ind at høre trommeslageren Kresten Osgoods Kvintet. Han er lokalt kendt og elsket helt tilbage fra de gamle Jazzbar Bend J-dage i 80’erne.

Drengen er ikke blevet voksen endnu. Han er lige så vild, lige så energisk, lige så dygtig og overraskende i dag. Heldigvis. Med sig i sin kvintet havde han norske Erik Kimestad på trompet, Mads Egetoft på sax, Jeppe Zeeberg på piano samt Mathias Petri på bas. Mage til dygtige musikere, der lever op til Osgoods standard, skal man lede langt efter. Hver og én er en stjerne. I deres soli rullede de sig ud med kraft og fantasi.

At se Jeppe Zeebergs fingre flintre vildt og præcist hen over tangenterne er et filmklip værd. Kroppen gynger, hovedet ryster. Stiger han til vejrs om lidt? Og de er bakket op af Osgood, der som kraftfuldt holder motoren på fuld gas.

Musikken fra Erlings Jazz- og Ølbar bredte sig ud af huset og samlede en rand af lyttende mennesker, der ikke kunne komme ind til den totalt udsolgte koncert. Der blev lyttet, filmet og optaget. Her var virkelig noget at skrive hjem om for en masse turister.

Kresten Osgood fortalte i en af sine mange historier om, hvorfor han var kommet til at spille netop på trommer. Det var trommeslageren fra The Muppet Show og hans spil på sangen Amazing dancing bear. Det var startskuddet til, at hele gruppen gik amok, gemte sig bag gardiner hoppede rundt og væltede ting – alt sammen på den mere end diminutive scene, hvorom vi sad presset.

Jazzfestivalens fotograf havde fået den udsatte plads lige ved saxofonens munding – og besvarede efter koncerten mit spørgemål, om det ikke var højt, med et Hvad siger du?

Kresten Osfood tog også lige en tur tilbage til Aarhus-gruppen Blue Sun, som i 1970 bragede igennem med deres jazz-rock-fusion. Det blev gjort med musik af den daværende trommeslager Bo Jacobsen – de smukke numre Morgen og Himmel.

Ros var der også til folkene bag Erlings Jazz- og Ølbar, der viderefører det bedste fra den gamle Jazzbar Bent J.

Da koncerten var forbi, sivede vi publikummer ud i den friske luft. Vi snakkede om alt det gode, vi havde set og hørt, og om alt det overskud, koncerten havde givet os.

 Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C