AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Forførende vokal

Forførende vokal

12/7/2022 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Jørgen Nielsen
Kjeld Lauritsen Trio feat. Sahra da Silva, Waxies 11/07/2022

Se fotogalleri fra koncerten


Velspillende orgeltrio med fabelagtig sangerinde i front.


 

Jeg har længe ønsket at oplevet sangerinden Sahra da Silva, og mandag fik jeg chancen. Mens solen skinnede udenfor kunne man i mørket på Waxies i Frederiksgade opleve den spændende vokalist, som er et forholdsvis nyt navn på den danske musikscene. Hun havde selskab af den altid velspillende orgeltrio med Kjeld Lauritsen, Per Gade og Espen Laub.

Det blev en forrygende og fængende oplevelse. Der var fuldt hus til koncerten. og alle blev forført af Sahra da Silvas vokale formåen og evne til at skabe nær kontakt med publikum. Jeg var lidt skeptisk ved at skulle til jazz i Waxies lokaler, men jeg må konstatere, at musikken nok fik langt bedre rammer dér end i teltet på Telefontorvet, hvor Aarhus Jazzklub tidligere har haft sine festivalkoncerter.

Sahra da Silva tog os på en meget varieret rejse med egne sange, blues, jazzballader og også musik fra Ike og Tina Turners LP fra 1961. Hun synger elegant og meget dynamisk og er ikke bange for at lege med de vokale muligheder. På et tidspunkt sang hun på en måde, der mindede om at spille savblad. Dette ment positivt. Man kan nemlig godt spille savblad med flot tone og elegance.

Under det vokale lagde Kjeld Lauritsen og trioen et solidt fundament, der både rytmisk og dynamisk sad lige i øjet. Kjeld Lauritsen er altid garant for kvalitet, og hans mangeårige makker Per Gade sørgede for elegant guitarspil. Som altid hold Esben Laub godt fast i tømmerne bag trommerne.

Jeg kan anbefale at høre Sahra da Silva, når du har mulighed for det, og så er der mere jazz resten af ugen, når Aarhus Jazzklub igen har koncerter på Waxies.

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C