AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Jazzens forskellighed og skønhed

Jazzens forskellighed og skønhed

13/7/2022 | Forfatter: Jørn Gade | Fotograf: Hreinn Gudlaugsson
Malthe Jepsen Trio / Camilla Dayyani Group, Generationernes Hus 12/07/2022

Se fotogalleri fra koncerten


Afstanden til Generationerne hus "ude på Aarhus Ø" holdt ikke publikum borte fra tirsdagens dobbeltkoncert med to hold dygtige musikere.


 

Fællessalen i Generationernes Hus er stor og lys. Akustikken er god. Måske kunne det hvide rum bruge noget farve og lidt kunst. Det glemte man dog hurtigt, da først musikken spillede. Så drev tankerne ud i en anden verden. 

Første skud i bøssen var pianisten Malthe Jepsen. Fra flyglet strømmede lyriske toner ud.

Malthe blev kendt, da han i februar modtog årets Aarhus Jazz Talentpris 2022 for sine mange og flotte aktiviteter i den lokale musikverden. Jeg hørt koncerten ved prisoverækkelsen og kan konstatere, at han på det halve år har udviklet sig endnu mere. Mere sikkerhed og klarere spil!

Første nummer var på cirka 15 minutter, hvor Malthe Jepsens fingre let og legende fik i hvert fald mine tanker til at svæve ud i noget grønt og smukt. Ved ikke, hvorfor musik giver sådanne billeder, men dejligt kan det være. Sådan er det næppe for Malthe, for som blind ser han vel næppe farver og billeder.

Så fulgte nok et solonummer, før to af hans musikvenner, bassisten Adrian Christensen og trommeslageren Frederik Bülow, kom til. Sammen spillede de fire-fem numre, alle komponeret af de tre musikere. Herligt med grokraften i den aarhusianske jazz-muld.

Næste band var Camilla Dayyani Group. Den konservatorieuddannede hovedperson har en dansk-iransk familiebaggrund, der har givet indsigt i den rige persiske digterkultur. Iranske og også danske digte har været kilde til en lang række sange og kompositioner – og det var disse, hun og hendes gruppe fremførte.

Camillas sstemme er ren og klar, kompositionerne er ligefremme. Nogle er med et strejf af mellemøstlig klang. Oveni disse plusser skal lægges hendes valg af musikere: Artur Tuznik på klaver, Thomas Sejthen på bas og Fredrik Lundin på fløjte og tenorsaxofon. Hver og én er fantastiske musikere.

Den sidste af jazzugens i tre dobbeltkoncerter i Generationernes hus finder sted onsdag eftermiddag. Du finder den her. 

 Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C