AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Soweto Kinch tilfører BSD+B spændende rap

Soweto Kinch tilfører BSD+B spændende rap

14/7/2022 | Forfatter: Jørn Gade | Fotograf: Hreinn Gudlaugsson
Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto Kinch, Musikhuset Aarhus 13/07/2022

Se fotogalleri fra koncerten


Onsdag lød startskuddet for fire dages gratis jazz i Musikhuset. Aarhusianske Blood Sweat Drum + Bass præsenterede en rappende saxofonist.


 

Der er noget særligt ved det efterhånden 21 år gamle Blood Sweat Drum + Bass. De har trods de mange år på bagen ikke mistet den barnlige åbenhed og legesyge. Gennem årene har bandet med Jens Christian ”Chappe” Jensen i centrum været åben for at samarbejde med folk uden for den vante bigbandverden – og eksperimenteret med eksempelvis electronica. Hele tiden har deres udgangspunkt været deres tunge bas-drumlyd, som stadig flere virkelig holder af. Derfor var der da også fyldt i Musikhusets foyer, da gruppen stod på programmet.

Koncerten onsdag var startskud for fire gratis koncertdage i Musikhuset. Mens Ridehuset på grund af udgravninger ved AROS må holde lukket, er de elskede store koncerter fra det rustikke ridehus flyttet ind i glashuset på den anden side af parken. Musikhuset er gået sammen med Aarhus Orchestra om at byde på de gratis koncerter under navnet Musikhuset Swinger.

Årets krydderi til Blood Sweat Drum + Bass-koncerten var den 44-årige engelske saxofonist og rapper Soweto Kinch. Og wauv, mand! Det var – og bliver – spændende. For Soweto kommer sandelig igen. Samarbejdet med den rappende saksofonist fortsætter. Der er planlagt en koncert mere i Aarhus Festuge.

Men tilbage til Blood Sweet Drum + Bass, der lagde ud med et nummer inspireret af Vesterhavet. Siden fulgte blandt andet deres version af Igor Stravinskijs Ildfuglen. Den lille fugls dans var blevet et flammende stort dyrs tunge skridt. Den danske trommeslager Stefan Pasborg har tidligere fremført den i en mindre udgave, men her kom den med et bigband. Underholdende og flot. Udover bandets mange dygtige musikere skal nævnes sangeren Turid Guldin, der flot og smukt går op mod de mange musikere.

I alle koncertens numre medvirkede gæsten Soweto Kinch på saxofon som en del af orkesteret og med flotte soli. I tre numre viste han sit talent for at rappe, som jeg ikke tidligere har hørt med store grupper. Det er hurtig rap – så hurtig, at det kan være svært at følge med. Mens mange rappere ofte har en negativ og aggressiv stil, så var Soweto blot helt oppe i tempo og skulle have det hele med. Undervejs kom masser af smil.

Skulle nogen være interesseret i Soweto Kinch, så skal man holde øje med koncerten i Aarhus Festuge.

Musikhuset Swinger videre de næste dage. Torsdag med blandt andre odenseanske TipToe BigBand med Fredrik Lundin. Fredag har det aalborgensiske Nordkraft Big Band duoen Svaneborg Kardyb med sig. Og lørdag kan man høre det 18 personers ungdomsband Danish Youth Jazz Orchestra.

Hver dag byder på gratis koncerter fra kl. 15 og helt frem til kl. 23 i og omkring Musikhuset.

 Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C