AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Det er bare larm, ikk'?

Det er bare larm, ikk'?

14/7/2023 | Forfatter: Ole Bisbjerg | Fotograf: Poul Nyholm
Share Improfest Maraton Højmesse Orchestra , Aarhus Domkirke 14/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Fredag eftermiddag kl. 14 – 18 var festivalen Share Improfest vol. 3 midlertidigt flyttet fra de rå postindustrielle rammer i Jægergårdsgade til de højtidelige, smukke rammer i Aarhus Domkirke. Konceptet var en såkaldt Improfest Maraton Højmesse med deltagelse af alle de 15 musikere fra hele Europa på skift.


Aarhus centrum i sommerferien betyder mange turister, og en hel del af dem besøger domkirken.

Jeg så derfor mange børn med fiskenet og badesandaler samt turister med Aarhus-kort. Det var også her jeg overhørte spørgsmålet ”Det er bare larm, ikk'?” der faldt i en snak mellem en far og søn.

Hvad faderen svarede, hørte jeg ikke, men det var tydeligt, at mange af turisterme i domkirken var fascinerede af den fremmedartede improviserede musik. Og mange slog sig ned i 10-15 minutter, inden de gik videre.

Jeg hørte selv en times tid af maratonkoncerten og oplevede, at musikerne virkelig nød den flotte akustik og lange efterklang i domkirken. Musikkens meditative karakter passede perfekt til kirkerummet og den lidt højtidelige stemning, der altid er i en kirke.

Share Improfest Maraton Højmesse er en virkelig god idé, som både Domkirken og Improfesten får rigtig meget ud af. Jeg kan derfor kun opfordre til, at man arbejder videre med konceptet til næste år, hvor måske også Musikhuset er klar til en Improfest?

Share Improfest vol. 3 slutter i Jægergårdsgade lørdag aften med tre koncerter og en jam.

 

---

 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.

 Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C