AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
JungleDans for alle

JungleDans for alle

14/7/2009 | Forfatter: Thomas Simonsen
Djanzz, Klostertorvet, 14/7 11:00


Der har generelt været fuldt hus til festivalens børnejazz-arrangementer på Klostertorvet i år – og tirsdagens koncert med Djanzz var ingen undtagelse.


Trioen med Carl Quist Møller i front udgav i 2002 cd'en ”JungleJazz for børn” under navnet Djanzz med swingende, dansable og yderst syng-med-bare jazznumre om forskellige spændende dyr. Man kunne for eksempel danse med elefanten Sander og Iben fra Caribien, eller lære rap-musik med ællingen Ægir.
Orkesterets seneste cd (nummer fire i rækken) er fra oktober 2006, og efter den har bandet holdt en pause, hvor der har været plads til at lave soloplader (Sille Grønberg), tv-udsendelser (Carl Quist Møller ) og spille tango (Palle Windfeldt).

Men i maj i år genoptog de tre karismatiske musikere så projektet Djanzz – og det kunne vi alle nyde godt af tirsdag middag i Århus.

Der var fra første nummer en fantastisk kontakt fra scenekant til børnenes øjenhøjde – både musikalsk og i fortællestilen, men også som når Carl satte sig på hug helt ude på kanten mellem jazzmusik og børneører for at forklare de forskellige fuglekald. Der var både and, skovdue, måge og ... tog?! Førstnævnte kald resulterede i historien om ællingen Ægir, der efter mange strabadser med jazz-, opera- og rock-fugle blev dén ælling, der opfandt rap-musik.

Og sidstnævnte kald resulterede i et jazz-tog, hvor mindst 30-40 børn dansede rundt i en kæde på hele pladsen med Carl i spidsen...

Endnu en gang var børnejazz på Klostertorv kommet HELT ned på jorden, ned hvor selv små fødder størrelse 27 kunne være med! Efter jazz-toget skulle der danses caribisk, og opfordringen fra scenen lød: ”Tag din nabo i hånden. Også selv om det er én, du ikke kender!”. Det kan være en meget stor og farlig ting, hvis man kun er tre, fem eller syv år (som de fleste fremmødte), men det lykkedes perfekt på grund af den gode stemning!

De tre musikere skiftedes til at have det "korte" publikums fulde opmærksomhed i deres mange forskelligartede roller,og spillede ganske fint op til hinanden. De mange (300+) koncerters rutine fornægtede sig ikke, men sikrede, at musikerne med en tryllekunstners præcision hele tiden holdt blikket fanget nøjagtig dér, hvor de ønskede det.

Carl Quist Møller kan opleves igen onsdag i ”Løgnhalsen og de medskyldige”, og med dagens koncert som pejlemærke er der nok lagt op til endnu en fest for de små jazzelskere: Der var stuvende fuldt af danseglade børn og medbragte forældre – en dejlig oplevelse!



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C