AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Fri leg i Ridehuset

Fri leg i Ridehuset

18/7/2009 | Forfatter: Thomas Simonsen
Martin Lutz Group feat. Jacob Venndt, Ridehuset, 17/7 14:00


Fra allerførste nummer møder vi de legesyge saxofoner fyldt med Bach-citater og sære lyde som for eksempel høns og færger, men hele tiden i flot samspil.


Faktisk er dette (ifølge pianist Martin Lutz' eget udsagn) landets næsten eneste orkester, der spiller afro-nordisk soul-jazz, Og det er nok i virkeligheden det tætteste vi kommer på en genrebetegnelse for dette band, der ustandseligt skifter stilart. Vi hopper lige fra inderlige dåbssalmer til sange om berusede babyelefanter og sandet i Sahara – sidstnævnte i øvrigt med en dejlig eksotisk solo for skalmeje og basklarinet-mundstykke. Jo – vi kommer skam vidt omkring, men hele tiden føres vi sikkert ved hånden af de meget kompetente og dygtige musikere i Martin Lutz Group. Der er simpelthen ingen svage steder, og underholdningsværdien er helt i top hos hr. Lutz og hans legesyge drenge. Selv sidder Martin bag flyglet - når han altså ikke spiller tango-melodika eller andre mærkværdigheder - og man kan se han hygger sig mindst lige så meget som gæsterne i salen denne eftermiddag...

Multikunstneren Jacob Venndt, som gæsteoptræder denne eftermiddag, er vel efterhånden det, man kan kalde stamgæst på Århus Jazz Festival: Han har tidligere år optrådt både med brumbasse-jazz for børn, pop-potpurrier i Musikhuset og med velklingende Asmussen/Thielemanns salonmusik i Fodvarmeriet samt med et utal af andre navne. Faktisk kan man høre ham igen i aften (lørdag) på Fatter Eskil med DY:NA:MO, hvor han ud over mundharmonika og bas også vil spille på ”surprise”... . Jacob er som en jazz-kamæleon, der bare passer ind alle steder. Og han passer bestemt også godt ind hos Martin Lutz Group i Ridehuset sammen med de glade og gale saxofonister, der leger sig igennem en af de absolut mest underholdende koncerter undertegnede har set i år.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C