AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Hæsblæsende funky mandag

Hæsblæsende funky mandag

17/7/2018 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Inge Lynggaard Hansen
WonderBrazz feat. Ida Nielsen & Kuku Agami, Bispejazz - Bispetorvet, 16/07 20:00

View photogallery from this concert


Teltaget var ved at lette da Wonderbrazz med gæster gav den fuld gas med to timers intens funk


 

Bispejazzteltet var mandag fyldt til bristepunktet, da Wonderbrazz med gæsterne (Bas) Ida Nielsen og rapperen Kuku Agami tog publikum på en forrygende to timers rejse med funkmusik, når den er bedst.

Første afdeling klarede Wonderbrazz selv, og allerede efter fem minutter var publikum oppe at stå. De seks musikere kan som ingen spille New Orleans- funk tæt, præcist og dynamisk. Det hele er velarrangeret ud til mindste detalje – uden at det går ud over kontakten med publikum.  De er hårdtarbejdende og var tæt på at få teltdugen på Bispetorvet til at lette.  De spillede et nyt nummer med titlen Hot & Cool. En meget præcis beskrivelse af den musik, Wonderbrazz i 20 år har rejst rundt med.

Wonderbrazz består af den velsmurte rytmemaskine med Martin Seidelin, perkussion, og styrmand Esben Duus bag trommerne. Det hele samles af den markante organist Henrik Kjelin, som både er med til at skabe fundamentet, men også er manden der hælder krydderier ud over programmet. De tre blæsere, Stig Naur, sax og vokal, Ola Åkerman, trombone, og Peter Kehl, trompet, er den dynamiske front. Det er dem, der pisker stemningen op med gymnastiske øvelser. De er i evig bevægelse, uden at det går ud over de tjekkede blæserarrangementer.

I anden afdeling kom Ida Nielsen med bassen og Kuku Agami på scenen for at skrue yderligere op for festen. Ida Nielsen er en enestående bassist, når det gælder funkmusik. Det er effektivt, elegant og ret enestående. Det var i høj grad hende, der tog fat i tøjlerne i anden afdeling, både med sang og basspil. I flere numre var der god plads til at opleve hendes tekniske kunnen på bassen.

Kuku Agami var det perfekte match til mandagens musikalske sammenrend. Han lagde det helt rigtige lag på musikken og er samtidig en god performer, der er god til at fange publikum.

En unik aften i teltet på Bispetorvet. Helt sikkert den mest forrygende aften i de år, teltet har eksisteret.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C