AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Svenske lækkerier

Svenske lækkerier

15/7/2022 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Albert O. Meier
Jansson-Ramsbøl-Falkenberg Café Støj 14/07/2022

Se fotogalleri fra koncerten


Intimkoncert med nordisk jazz.


 

Café Støj er et unikt musiksted. Året rundt kan stedet præsentere et fornemt program med høj kvalitet, og under jazzfestivalen får den fuld skrue med gode navne.

Torsdag var det den svenske pianist Lars Jansson i spidsen for en trio med Morten Ramsbøl på bas og Chris Falkenberg på trommer og electronica. Jansson har i mange år været et af de helt store skandinaviske jazznavne, og han var i topform i aftes i de intime rammer i Jægergårdsgade.

Der var lagt op til nordisk originalmusik med et tvist. Der var masser af musik fra den nordiske jazztradition, men tvistet var meget diskret. Der blev prøvet med at tilsætte elektroniske lyde, men i mit hoved var det ikke noget, der markant tilførte musikken noget nyt, og det gjorde sådan set ikke så meget.

Vi fik masser af Lars Jansson for fuld udblæsning og kompetent backing med Ramsbøl som det altid sikre fundament og dejlig varieret, når han  havde soli. Trommer og electronica blev varetaget af Chris Falkenberg som er et af de nyere navne på jazzscenen,  Han gjorde det rigtig godt og var en vigtig brik i triospillet.

Aftenens musik var primært kompositioner af Lars Jansson, men både Ramsbøl og Falkenberg bidrog også med gode numre. Som altid var jansson det markante og bærende element i musikken. Hans klaverspil er både enkelt, kompliceret og avanceret på samme tid – og spilles uhyre afslappet uanset sværhedsgraden.

Der var fyldt til bristepunktet i det lille lokale, hvor tilhørerne er tæt på bandet, og al kommunikation med publikum foregår akustisk. Har du endnu ikke prøvet det, er Café Støj et besøg værd.

Fredag og lørdag kan man opleve Mads Mathias i selskab med Martin Schack og Janus Templeton.

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C