AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Jazzfest fra New Orleans i Hasselager

Jazzfest fra New Orleans i Hasselager

10/7/2022 | Forfatter: Ole Bisbjerg | Fotograf: David Bisbjerg
The Vooo Ca Ray, Aarhus Hostel 09/07/2022

Se fotogalleri fra koncerten


Svedig boogie-woogie-stemming i hostellets have.


Et af de nye spillesteder I Aarhus Jazz Festival 2022 er Aarhus Hostel i Hasselager.

Værtsparret Ann-Mari og Michael har gjort et stort og flot stykke arbejde med at bringe mere musik til Hasselager, og i jazzfestivalugen bliver det til syv koncerter, som alle finder sted i et stort teltområde på den fine store plæne ved Aarhus Hostel.

Forplejningen er i top og der er også tænkt på transport fra midtbyen i Aarhus, idet der til alle koncerter er gratis jazzbus fra musikhuset til Hasselager og tilbage igen. Velvilligt stillet til rådighed af PP Busser.

Som det første band i Hasselager stillede det fem mand store The Vooo Ca Ray op. Bandet, der igennem flere år har været husorkester på Headquarters ved Musikhuset, er som altid garant for en svedig og varm omgang New Orleans boogie-woogie-stemning.

Inspirationen er de store New Orleans-ikoner som f.eks. Dr. John og Professor Longhair, men også tidlig rock’n'roll med sange af Fats Domino er på repertoiret. Forsanger Emil Otto fortalte, at bandet i løbet af det næste års tid håber at indspille en cd og skrive ny musik hertil. Det bliver spændende at følge.

De cirka 40 veloplagte tilhørere på plænen mødte et band, der var top-tunet til lejligheden, og som ikke lod sig slå ud af den kolde vestenvind denne lørdag eftermiddag i Hasselager. Tværtimod. Der var professionalitet og spilleglæde fra første melodi, og man kunne mærke, at det er et meget sammenspillet band.

Trommeslager Søren Pedersen viste sig som en formidabel sanger, og blæsergruppen havde nøjagtig den fylde, der skal til i denne type musik. Forsanger og pianist Emil Otto viste crooner-potentiale og er samtidig en sej boogie-woogie-pianist. I sidste sæt kunne publikum ikke længere sidde stille, og dansegulvet kom endelig i brug.

Så alt i alt var The Vooo Ca Ray en forrygende start på jazzugen i Hasselager, og vejrudsigten lover også varmere vejr i den kommende tid. Dejligt. Så ses vi Hasselager?

Læs mere om koncerterne ved Aarhus hostel her.

The Vooo Ca Ray kan også høres 16. juli kl. 20 på Zanders Bar på Klostertorvet.Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C