AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Motordunken og kvaliduo

Motordunken og kvaliduo

13/7/2022 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Lars Borup
Ned Ferm & Anders AC Christensen, Jazz Boat, Havnepladsen, Midtbyen 12/07/2022


Havnerundfart med veloplagt duo.


 

Jazzboat er en unik oplevelse. En rigtig flot og omfattende havnerundtur og  samtidig ledsaget af to markante musikere fra den danske musikscene, saxofonisten Ned Ferm og bassisten Anders AC Christensen.

Den gamle MS Tunø, der har en fortid som post- og lægebåd på Tunø, sørgede for den rolige sejlads og leverede beroligende motordunken som akkompagnement til jazzduoen.

Ned Ferm er fra USA, men flyttede til Danmark i 2021. Anders AC er ikke blot kendt fra jazzscenen, men har også spillet i flere markante bands i andre genrer.

De to musikere hyggede sig i deres duosamarbejde og leverede samtidig fine musikalske detaljer. Ned Ferm spiller med glimt i øjet og overbevisning og Anders AC er som altid god til at være sig selv, også i spillestil, og har sin helt egen indleven i basspillet. Jeg var så heldig at sidde tæt på og kunne nyde detaljerne.

Selve turen er arrangeret af Aarhus Sail Events. Man stiger på ved Havnepladsen ved springvandet. Der var udsolgt til turen tirsdag aften, og alle hyggede sig. Turen gik til flere kroge af havnens østlige del og helt ind til bunden af Lystbådehavnen/Fiskerihavnen. Der var servering ombord, og publikum hyggede sig med vin, øl og andet, mens de oplevede havnefronten fint og veloplagt ledsaget af fortælling om byggerier og andre detaljer, som vi passerede. Super rundtur en lun sommeraften.

Ned Ferm og AC er igen med ombord i aften, onsdag. Fra torsdag rykker arrangøren musikken til Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Her vil der resten af ugen hver aften være to koncerter (se dem her), og det er muligt at blive sejlet til koncertstedet ved at stige på MS Tunø ved havnepladsen. Jeg kan kun anbefale Jazzboat-oplevelserne.

Skulle det smutte for dig under jazzfestivalen skal du prøve at tage på en af de andre ture, de udbyder.

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C