AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Musikalsk gourmetmiddag

Musikalsk gourmetmiddag

16/7/2021 | Forfatter: Jørgen Nielsen | Fotograf: Jørgen Nielsen
Hess Is More – Apollonian Circles, Radar 15/07/2021


Apollonian Circles – et bombardement af alle dine sanser.


Scenografien er omfattende og koster det ambitiøse spillested Radar på Godsbanen en yderligere reduktion i de forvejen stærkt begrænsede muligheder for at sælge billetter. Til gengæld formår man med de intime rammer at give alle tilstedeværende en ordentlig én på opleveren.

Og man ved, at man er gået rigtigt, når den første musiker, der tager plads ved det veldækkede bord midt i salen, er percussionisten Rune Harder Olesen. Én efter én ankommer gæsterne, modtager et hindbær af den hvidklædte kvinde ved bordenden, indtager deres instrumenter og koger et saftigt groove op.

Kvinden ved bordenden tænder en stjernekaster og går ellers videre med sin primære beskæftigelse: at trække popcorn på snor og dermed bygge videre på scenografien.

Tre keyboards, percussion, trommesæt og dans – så er festen i gang. Det er musikken, men i lige så høj grad det visuelle, der driver showet fremad. De smukke, lyse kostumer, designet af Henrik Vibskov, leder tanken hen på sushikokke på vej til karate, og de smukke sangere, lyse Mette Lindberg og mørke Raisa Castro tager sig optimalt ud i de roterende, farvede projektører.

Og trommeslager Mikkel Hess udstråler maskulinitet i rollen som moustacheprydet vokalist og bassist. You can burn my house down, as long as you let me know in time to get my stuff out lød ordene oppe fra bordet med den hvide dug.

Hess is More er et koncept skabt af Mikkel Hess og har på i alt ni udgivelser arbejdet med jazz, kraut, electronica, pop og folk med mere. I dette setup medvirker broderen Nikolaj Hess på keyboards. Det øvrige line-up fremgår ikke af programmet, men blev pænt præsenteret efter udgangsnummeret, hvor alle greb til håndpercussion. Jeg skriver bare for langsomt til at få alle med, undskyld for det!

Ekstranummeret var en smuk duet mellem bassisten Mikkel Hess og Mette Lindbergs kælne vokal. Taflet blev hævet, drinksene bundet, og man gik hjem med den klare fornemmelse, at der mangler noget ved de middage, man normalt deltager i.

Apollonian Circles opføres igen for et udsolgt hus fredag aften på Radar.

Se flere fotos fra koncerten her

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C