AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Postkort fra Palmehaven

Postkort fra Palmehaven

12/7/2022 | Forfatter: Anya Winqvist | Fotograf: Anya Winqvist
døssing, Palmehaven - Institut for X 11/07/2022

Se fotogalleri fra koncerten


Døssing tjekker ind på Hotel All Inclusive.


 

Efter en dejlig aarhusiansk solskinsdag, fyldt med venlige ansigter og megen jazz finder jeg vej ned til Institut for (X), hvor det relativt nystartede spillested Palmehaven ligger. To containere, der oprindeligt var studie og øvelokale for det nordjyske hip hop-band Sjakket, har fået dørene slået op mod resten af Aarhus, og byder velkommen med musik og egenproduceret frugtvin.

I dag er det søskendegruppen døssing, der byder op til både dans og meditative tilstande, sammen med Modou Traore på diverse slagtøj. De skal på kl. 20.00, og en halv time før meldes der udsolgt af indendørs pladser. Det gør ikke det hele store, for solen skinner stadig, og man må godt sidde udenfor og være med på en lytter. Indenfor står vi ikke helt som sild i en tønde, men næsten.

Illustration: Vera Winqvist

Så bliver der slået på glasset og budt velkommen til, både til de indendørs og de udendørs gæster. Den store DR-lydbil står parkeret på bagsiden. P8 jazz sørger nemlig for, at du også kan høre koncerten hjemme i stuen fra på fredag. Publikum er relativ ungt, men de lidt ældre har også fundet vej ned på X. “Vi så det i programmet og syntes, at det lød spændende”, fortæller et par på omkring de halvtreds.

Døssing består af Mathilde på basun, Jon på synthesizer, Aske på trommer og Annestine på stemmebånd – alle med efternavn Døssing Bendixen. Og så spiller de musik, man egentlig bare godt gider at høre på. Det er blidt og behageligt, og jeg føler mig overbevist om, at basuner med fordel burde kunne fås på recept mod stress og jag.

Annestine lokker os med sprød stemme ud på eventyr og spørger, om vi er klar til at tjekke ind: velkommen til Hotel All Inclusive! Vi svæver rundt i stemningsfulde haver, lounger og terrasseverdener, indtil vi pludseligt når et dansegulv og slår os lidt løs til noget, som må være en slags Spoken word reggae-jazz – hvis det altså er en ting.

Annestine har helt ret. Det ER magisk at trække vejret i en have – særligt i en Palmehave. Efter en tur i elevatoren havner vi i Thai-baren, og selv om trommen går sig en tur, så får vi en sidste dosis seriøse danserytmer til at tage med ud i aftenen. Kl. 21 er musikken slut, men festen fortsætter lige uden for døren.

Vi takker for et herligt ophold på Hotel All Inclusive og giver fem bobler på Tripadvisor.

I Palmehaven kan du høre Kiosk 12/7 og Rowan Coupland 17/7. Læs mere om koncerterne her. Husk at komme i god tid. Der bliver hurtigt udsolgt.

Du kan også fange Jon Døssing Bendixen i CLASH i Musikhuset 13/7

Illustration: Vera Winqvist



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C