AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Møde med en af de unge jazzløver

Møde med en af de unge jazzløver

14/7/2021 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Albert O. Meier
Jazz for alle – Samtaler om jazz, Dokk1 13/07/2021

Se fotogalleri fra koncerten


En times bud på det unge aarhusianske jazzmiljø.


Efter aflysning mandag var arrangementet Jazz for alle – Samtaler om jazz klar til at gå i luften i Lille sal i Dokk1. 

De to værter Magnus Madsen og Jesper Kirkegaard gjorde opmærksom på, at deres udgangspunkt var, at de ikke har rødder i jazzen, og at samtalerne skulle baseres på deres nysgerrighed i forhold til jazzmusikken. Samtalerne foregår hver dag hele ugen og produceres også som podcast.

Hver dag inviterer de to værter en eller flere gæster. Tirsdag var det pianisten og sangeren Emil Otto, som er en af de unge/yngre på den aarhusianske jazzscene.

Han har gennem en årrække støt og roligt gjort sig mere og mere bemærket som musiker, primært med afsæt i New Orleans- og sydstatsgenren og med klar inspiration fra Dr. John, som i øvrigt besøgt Aarhus Jazz Festival for nogle år siden, hvor han spillede i Ridehuset.

Emil Otto er vokset op i en musikfamilie. Hans far er trommeslageren Claus Daugaard, der bl.a. er medlem af Shades Of Blue. Han fortalte på Dokk1 om starten, hvor fodbolden konkurrerede med musikken. Musikken vandt efter et efterskoleophold, og efter at have prøvet flere forskellige instrumenter endte han med at spille klaver og synge. Han er selvlært, men til efteråret skal han starte på konservatoriet.

Gæsten fortalte engageret om sine jazzfavoritter, inspirationen fra New Orleans og om at være en del af jazzscenen i Aarhus. Mod slutningen blev der også plads til, at Emil Otto spillede et enkelt nummer på piano.

Et rigtig godt gæstevalg.

Selve arrangementet virkede lidt stift, nok primært fordi værterne og gæsten var bundet af tre mikrofoner af hensyn til podcasten. Det er heller ikke fremmende at skulle høre om jazzen og jazzmiljøet i en sort kasse som Lille sal. Der manglede intimitet og måske også, at publikum blev inddraget.

Der var meget få fremmødte og et par af dem gik et stykke inde i seancen.

Det er et godt initiativ, men jeg savnede et mere klart fokus i samtalen også i forhold til det, der var lagt op til. Jeg håber, at værterne får trimmet arrangementet lidt inden for mulighedernes grænser, og så ville det nok gavne, hvis man på forhånd slog på tromme for, hvem der er dagens gæst.

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C