AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Et unikt udtryk der satte sig

Et unikt udtryk der satte sig

15/7/2021 | Forfatter: Jes Halding | Fotograf: Henning Espersen
Sprængrod in Concert, Atlas 15/07/2021

Se fotogalleri fra koncerten


Installationskoncert tog tilhørerne med på en anderledes lydrejse.


I år har jazzfestivalen stillet installationskunstneren Alex Mørch den opgave at skabe en visuel ramme omkring spillestedet Atlas. Torsdag skulle installationen så transformeres til en koncert med hjælp fra sangerinden Karmen Rõivassepp, kontrabassisten Frederik Sakham og violinistinden Anna Jalvig.

Til de tilhørere, som tidligere på dagen havde været ude for at høre jazz, var der kun at sige: Og nu til noget helt andet. Det, der ramte én først, var et scenebillede, nærmest statuarisk med en hvidklædt sangerinde i midten, hvis stemmemateriale bar hele vejen igennem, melodiøst eller momentvis stærkt forvrænget. Og hele tiden fornemmede man ligeledes modspillet mellem træ, strygerne, og metal. 

I det hele taget var der en fascinerende vekslen mellem egalitet og modsætning, mellem tilnærmelsesvis stilhed og et voldsomt lydbillede. Man oplevede en faseinddeling, der fastholdt én. Ligesom man var ved at falde ud, kom et nyt moment, der fangede igen. Og så en afslutning, der stod meget smukt.

Man var vel ikke helt klar over, hvad man var gået ind til, men man blev uundgåeligt fascineret, måske også ihukommende, at sprængrod også betyder magisk rod. Det blev med kunstnerens egne ord en kringelkroget lydrejse, der satte sig.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C