AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Pianistisk legestue

Pianistisk legestue

13/7/2021 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Albert O. Meier
Gunde on Garner, CasaV58 12/07/2021

Se fotogalleri fra koncerten


Elegant trio i baggården


Der var dømt musikalsk legestue på et meget højt, elegant og avanceret plan, da pianisten Henrik Gunde og hans trio havde inviteret til Gunde og Garner.

Imponerede mange havde forladt solen for at komme ind i mørket i CasaV58. I baggården i Vestergade, hvor Aarhus Jazzklub har placeret sine festivalkoncerter. Dette var nummer to i rækken.

Man skal lytte tæt og koncentreret for at få alle detaljer med, når Henrik Gunde ruller sig ud, og når han er sammen med trioen med Nicolas Koch på kontrabas og Karsten Bagge på trommer går det hele op i en højere enhed. Det er sammenspil på et meget højt og fascinerende plan.

Repertoiret spænder vidt, men det hele er spillet i Erroll Garners ånd og med hans musikalske grundplan som rammen. Udover nogle af Garners numre kastede trioen sig over Hvorfor er lykken så lunefuld?, Tango Jalousi, Elton Johns Your Song, Gasolins Kloden Drejer Stille Rundt og flere af Bent Fabricius Bjerres sange. Naturligvis Matador, men også mange andre. Det var Bent Fabricius selv, der opfordrede trioen til at kaste sig over hans sange.

Det var et par magiske timer. Henrik Gundes uforudsigelige introer blev grebet af de to andre spillemænd med elegance, og Karsten Bagge gik med på magien, når han spillede trommesolo, som uhyre præcist mundede ud i et nyt nummer og et nyt forløb.

Det er helt tydeligt at de tre musikere kender hinanden ud og ind og elsker det musikalske samvær i trioen. Det var storswingende og hot. Temperaturen i lokalet var høj, men alle holdt ud til den bitre ende.

Dejligt, at Aarhus Jazzklub også præsenterer andet end traditionel jazz, og at det også får publikum til at komme.

Ser du Gunde on Garner på plakaten et sted, er det bare med at rykke på det. Der er altid fuld valuta for pengene.

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C