AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Smil og farver i jazzcontaineren KISSA

Smil og farver i jazzcontaineren KISSA

10/7/2022 | Forfatter: Anya Winqvist | Fotograf: Anya Winqvist
KISSA - Aarhus' nye jazzcontainer, Musikhusparken 09/07/2022

Se fotogalleri fra koncerten


K-jazz trioen Gonia slår på tromme for Musikhusparken.


 

På Aarhus Jazz Festivals første dag tager jeg turen forbi jazzcontaineren KISSA i Musikhusparken. KISSA er til daglig en del af Aarhus Jazz Orchestras formidlingstiltag, og denne uge fungerer den som informationsstand for jazzfestivalen.

 

Jeg får en snak med de søde frivillige som udover at sælge plakater, t-shirts og kaffe kan hjælpe med program og øvrig information om at finde rundt i jazzfestivalens store udbud.

 

Konceptet jazz-KISSA kommer fra japan, og er en slags mini-jazzcafé, hvor man kan stifte bekendtskab med jazzen på forskellige måder. I løbet af Aarhus Jazz Festival er der bl.a. træning, musikleg for børn, jazzbar og silent jazz på programmet.

 

I dag byder KISSA på koreansk jazz, eller K-jazz om man vil, i form af jazztrioen Gonia. Trioen består af Hyungtaek Kim på elguitar, Minsung Kim på elbas og ikke mindst Hyunjeong Kim på Janggu - en traditionel koreansk timeglasformet tromme.

 

Gonia er en fest på flere fronter; udover den spændende leg med nye og gamle instrumenter er det rent visuelt også en fornøjelse. Tre forskellige personer - trods farvematchende rødt og sort tøj - indrammet af det gule, dagligstuelignende rum, som KISSA er, og så den dansende, næsten ceremonielle tilgang til trommen, som Hyunjeong Kim behersker mesterligt, gør det hele til en fængslende oplevelse.

 

Placeringen af KISSA, lige ud til Frederiks Allé, lokker folk til og smil frem på forbipasserendes ansigter. Jeg snakker med en cyklist, som egentlig var på vej et andet sted hen, på den modsatte side af gaden, men måtte stoppe og krydse vejen for lige at høre, hvad det nu var for nogle lækre overtoner, der blev spillet her. En venlig pensionist, der bare var kommet tilfældigt forbi to timer tidligere, sidder her også stadigvæk.

 

Kig selv forbi KISSA jazzcontainer og informationsstand i Musikhusparken med åbningstid 11.00 - 17.00 frem til torsdag, hvor det udvides til 11.00-22.00.  KISSA byder på en masse oplevelser under hele festivalen - se programmet her

 

 

Gonia besøger Aarhus som led i et samarbejde med JazzDanmark og Seoul Music Week.

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C