AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Hovsa - så er der jazz i gaden

Hovsa - så er der jazz i gaden

9/7/2022 | Forfatter: Ole Bisbjerg | Fotograf: Poul Nyholm


20 minikoncerter sætter ekstra jazzkulør på midtbyen.


 

En strid vind fra nordvest og truende regnskyer var de hårde odds, da musikerne Jacob Djursaa (guitar) og Jens Klüver (tenorsax) indledte lørdag formiddags fem små pop up-koncerter i Aarhus Midtby. Heldigvis vandt musikken klart på point.  

Minikoncerterne er et nyt koncept på festivalen, og her vil fem forskellige duoer hen over festivalens første fire dage dukke op, hvor man mindst venter det, og give de forbipasserende en lille hurtig jazzoplevelse. Der er omkring 20 minikoncerter på gader og stræder af ca. 20 minutters varighed. En samlet oversigt over minikoncerterne kan ses her 

De to første spillesteder lørdag var på Ingerslevs Plads, som i forvejen summede af marked og glade lørdagsfrie mennesker.

Enkelte stade-ejere på markedet havde det til en start lidt svært med jazzen, men da stemningen blandt de besøgende kunder hurtigt blev endnu bedre til tonerne af swingende jazzevergreens som f.eks. Angel Eyes og Night and Day, så bredte smilene sig også bag staderne.

Duoen dokumenterede dermed, at jazz gør én glad og herfra skal der blot lyde en anbefaling til markedet om at præsentere god jazz en anden gang. Det betyder nemlig, at markedsoplevelsen bliver endnu hyggeligere.

Som en af byens mest erfarne og efterspurgte jazzmusikere har Jens Klüver en travl jazzfestival med over 10 koncerter, men den unge jazzguitarist Jacob Djursaa, som er uddannet fra konservatoriet i 2021, har mindst lige så mange koncerter i løbet af ugen, så der er rig mulighed for at høre de to både dygtige og talentfulde musikere i flere sammenhænge og konstellationer. Det er også en klar anbefaling herfra. 

Fra Ingerslevs Plads gik turen til Skt. Pauls Kirkeplads, hvor Slagterriget venligt havde stillet fortovet foran forretningen til rådighed for de to musikere.

Pladsen er som bekendt præget af megen trafik og gående til og fra byen, og det giver naturligvis en smule uro for musikerne. Men pladsen viste sig også i kraft de mange høje bygninger i nærheden at have en flot og fin akustik, noget som begge musikere satte stor pris på. Det gjorde de passerende mennesker også til tonerne af blandt andet brasilianske jazzklassikere som One Note Samba og Wave.   

De to sidste stop på ruten var foran Bruuns Galleri og på Banegårdspladsen – begge steder meget travle og denne dag meget forblæste steder. Men på trods af det fik musikken gang på gang travle mennesker til at stoppe op og nyde jazzen.  

Det lover rigtig godt for årets jazzfest og minikoncerterne i byen er forhåbentlig kommet for at blive.

PS

Næppe var de sidste toner fra dagens minikoncerter klinget ud, før den jazzfestivalens traditionsrige Street Parade gennem byen på festlig vis truttede og trommede årets jazzfest i gang.

Se mange flere billeder fra lørdagens minikoncerter og Street Parade her

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C