AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Le Jazz Hot

Le Jazz Hot

14/7/2021 | Forfatter: Anya Winqvist | Fotograf: Anya Winqvist
Jazz Boat, M/S Dagmar, Havnepladsen, Midtbyen 14/07/2021

Se fotogalleri fra koncerten


En meget varm anbefaling om at tage en tur med The Jazz Boat.


Jeg stævner ud med M/S Dagmar fra Havnepladsen kl. 19.30 for at nyde livet og høre jazz. På båden spiller denne dag Ned Ferm på saxofon og Anders AC Christensen på bas, og Aarhusbugten spiller med, med 28°C og et spejlglat hav i blå toner. 

Aftenens bådvært og guide, Niels Ravn, byder velkommen og introducerer musikerne for det veloplagte publikum. Jeg har allerede stiftet bekendtskab med Ned Ferm og hans saxofon, så jeg ved, at han kan sit kram, men at han også er enormt alsidig, lærer jeg denne aften. Jazzstandarder fylder bådens indre, men selvfølgelig med lidt kant.

Mellem numrene får vi nogle gode sømandshistorier af Niels, og der er nok at kigge på, på den smukkeste sommeraften. Det ser ud til, at hele Aarhus er ude og nyde det fine vejr langs vores rute, og der bliver flittigt vinket til jazzbåden undervejs. Musikerne (og vi andre) sveder allerede bravt fra start, og hver pause undervejs er dem vel undt.

Da vi runder Aarhus internationale sejlsportscenter og får lidt dansk sejlsportshistorie, slås jeg af, hvilken ufattelig luksus det er at opleve vores smukke by fra vandet på denne måde, akkompagneret af to af Danmarks bedste jazzmusikere.

Vi afslutter med at se, om musikken kan lokke nogle af bugtens marsvin frem. De er nemlig efter sigende også helt vilde med jazz. Solen er på vej i seng, vi lægger til ved kajen, og ingen har rigtig lyst til at gå hjem nu efter denne magiske oplevelse.

Jeg når selv lige at lægge vejen forbi VinDanmark, hvor Jens Klüver spiller med Esben Tjalve på klaver, Jesper Carlsen på bas og Gustav Hagelskjær på trommer. Så heldig kan man være som afslutning på årets måske fineste aften.

Det forlyder at det fine vejr fortsætter, og The Jazz Boat sejler under Aarhus Jazz Festival til og med lørdag 17/7, bl.a. med Jens Klüver. Der er næsten udsolgt, så tjek for billetter på forhånd. Skulle du misse chancen nu, så fortsætter jazzen på båden i sommerweekenderne, og du kan finde tider og dage på Aarhus Sail Events hjemmeside.

Tak til Erlings Jazz- og Ølbar, som står for musikken på Jazz Boat. På Erlings kan du også fange Ned og AC igen torsdag og fredag, hvor de spiller med Kresten Osgood. God vind herfra!



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C