AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Tilbage til Nørre Allé 66 – og næsten rødderne

Tilbage til Nørre Allé 66 – og næsten rødderne

15/7/2020 | Forfatter: Jørn Gade | Fotograf: Bo Petersen
Kwella/Bjørnskov – Slowing Down The Tune feat. Frederik Bülow, Musikcafeen Nørre Allé 66, 14/07 20:00

Se fotogalleri fra koncerten


Jens Christian Kwella og Torben Bjørnskov sendte for en stund tankerne tilbage til hyggelige timer på Bent J



For mange aarhusianere var musikværtshuset Bent J i Nørre Allé et mekka for jazzen. Et sted, hvor musikere faldt ind i det brune halvmørke rum. Mange af os musikbrugere faldt også ind, lyttede – og faldt ned fra dagens jag.

Duoen Kwella/Bjørnskov, alias guitaristen Jens Christian Kwella og bassisten Torben Bjørnskov, udgav for et par år siden cd’en Slowing Down The Tune. Det er en opfordring til at sætte farten ned og lade roen falde på os. Sikkert rigtigt sundt for øvrigt. Tirsdag aften kunne musikken høres på Musikcaféen Nørre Allé 66.

Musikcaféen har i et halvt år holdt til i Bent J.s gamle lokaler. Væk er de dunkle ruder, de tunge fyrretræsborde, røgen og stambordet fra dengang. Nu er der store ruder og lyse vægge. Men der er – eller var i hvert fald denne tirsdag – fyldt helt op efter covid19-reglerne af folk med dejlig lyst til at lytte.

Med sig til koncerten havde velspillende Kwella/Bjørnskov den unge trommeslager Frederik Bülow, som ellers slår sine folder i blandt andet den unge jazzkvintet Abekejser.

Jens Christian Kwella fortalte forud for koncerten, at Musikcaféen er et af de for ham gode steder at spille, fordi han her møder et interesseret og lyttende publikum. Vel er rummet ikke stort, men musikken er det centrale.

Bartenderen, der aldrig havde oplevet det gamle Bent J., fortalte, at stedet besøges af folk i alle aldre, og at de ofte kommer netop for musikken, der ofte er jazz.

Undervejs mens tonerne og vellyden fyldte rummet, sad jeg og så det gamle rum for mig: Indgangen, de gamle plakater og fotos på væggene, den overfyldte bar, Herbie og Kix og de andre. Tirsdagens musik kunne sagtens have været dengang. Selvom inventaret fra det gamle er bevaret i Den Gamle By, så er det nu godt, at der er kommet noget nyt i stedet. Ikke bare en af de mange nye caféer, men et levende musiksted med dejlige mennesker!



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C