AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Sikken en fest ...

Sikken en fest ...

18/7/2009 | Forfatter: Carl Ancher Pedersen - www.carlancher.dk
Ginger Pig Band, Fodvarmeriet, 17/7 21:00


Ginger Pig Band væltede på det nærmeste Fodvarmeriet fredag aften. Hvis du vil høre hvordan, er der en ny chance i eftermiddag.


Så fik vi omsider det festfyrværkeri af lyden fra New Orleans med det adrenalinskud af boogie og rockn'roll m.m. bagi, som overtegnede efterlyste forleden efter et skuffende møde med ligeledes engelske Fallen Heroes. Repertoiret flaksede mellem råswingende udgaver af "den ægte vare" såsom Professor Longhairs "Big Chief" og Louis Jordan-klassikeren "Caldonia". Men vi fik også lidt reggae og gud hjælpe mig også en udgave af ABBA-klassikeren "I believe in Angels" - sunget med ikke et glimt, men nærmest et blinkende fyrtårn i øjnene - af bandets morsomste mand, trompetist Finlay Milne. Dertil masser af rockn'roll, blandt andet en dejlig skramlet udgave af Rolling Stones-klassikeren "Hunky Tonk Women". Dem havde bandet for øvrigt selv medbragt to dåredejlige repræsentanter for: Mørke Zoe Corbishley og lyse Caroline Arrowsmith, der både gav den som for- og korsangere. Sidstnævnte så smuk, fræk og udfordrende, så der burde være politiforbud mod det sådan en fredag aften. På et tidspunkt svansede hun rundt i teltet og solgte cd'er, mens resten af bandet buldrede videre. Senere kastede hun sig ud i den dansende flok foran scenen og stod ikke tilbage for at gøre selv den værste fuldemand lykkelig for et øjeblik med en dans og en krammer. Gennem et nummer eller to sås hun i udfordrende og tæt dans med en ung svensk publikummer, der sikkert har stjerner i øjnene endnu efter pludselig at have fået bandets bedårende frontsild i nettet for en sanseløs stund.

I det hele taget kan dette band, der er fast husorkester på jazzklubben Black Bottom Club i hjembyen Northampton, nogle partytricks, der kan sætte gang i festen. På et tidspunkt gik blæsergruppen således "Street Parade" teltet rundt og bankede stemningen yderligere i vejret. I tredje og afgørende sæt kom englænder-danskeren Mike Owen - en af bandets venner - på scenen for at tilføje festen en ekstra trombone ud over bandets egen. Han fik blandt andet lejlighed til at trutte med i en sprudlende udgave af Eddy Grants gamle hyldestsang til Nelson Mandela - "Gimme Hope, Jo'anna". Alt i alt en hjertevarm, velspillet og festlig koncert, hvor man næsten glemte den dårlige lyd, som desværre har skæmmet flere af Fodvarmeriets arrangementer.

"Jeg troede ikke, jeg kunne lide jazz - men det kan jeg nu!", råbte en begejstret, yngre mand til mig hen over bordet. Jamen, så er missionen jo lykkedes, selv om der var meget andet og mer' end jazz under den blafrende teltdug denne aften. Fuldt hus var der, og stadig flere og flere havde svært ved at holde fødderne i ro til de hede rytmer, der strømmede dem i møde fra de veloplagte englændere på scenen. Godt gået Ginger Pigs! Der er party igen med Ginger Pig Band i Fodvarmeriet i dag (18/7) kl. 17:30. Tag danseskoene med!



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C