AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Street parade satte jazzfesten i gang

Street parade satte jazzfesten i gang

14/7/2018 | Forfatter: Susie Beck Kristensen | Fotograf: Poul Nyholm
Officiel åbning – Aarhus Jazz Festivals Jubilæums Brass Band , Bispejazz - Bispetorvet, 14/07 12:30

View photogallery from this concert


Festlig markering af 30 år med Aarhus Jazz Festival, der ved åbningen struttede af optimisme oven på sidste års koncert- og publikumsrekord.


 

Festlig og glad New Orleans-jazz lokkede mange interesserede til at følge med ned ad Strøget til den officielle åbning i Bispejazzteltet. Det var bandet med det mundrette navn Aarhus Jazzfestivals Jubillæums Brass Band, der havde æren af at sparke festivalen officielt i gang. På udvalgte steder stoppede de op og gav et swingende nummer.

Bandet havde den den klassiske opstilling med to trompeter (Scott Westh og Bjarke Nicolajsen) to basuner (Jonathan Bruun Mayer og Ola Akerman), en sousafon  (Henrik Silver) og batteri, her lille- og stortromme (Søren Pedersen og Emil Otto Daugaard). Et nummer var mig ubekendt, men det havde et omkvæd, der lød sådan: "I just wanna fuck it up, just wanna fuck it up". Det gik lige i fødderne!

Da vi  nærmede os pølsevognen på Bispetorvet, var det til tonerne af When the saints go marching in, der jo egentlig handler om, hvad der sker på dommedag (Oh, I want to be in that number). Men solen var kommet frem, og ingen her tænkte på dommedag, da bandet med fuld musik marcherede ind i teltet, hvor mange havde taget plads på bænkene. 

Formanden for Aarhus Jazz Festivals bestyrelse Mads Kjær Jensen bød velkommen. Han sagde bl.a., at sidste års festival havde et rekordstort antal koncerter og et rekordstort antal tilskuere og havde givet overskud. Han takkede alle frivillige og bad Ilse Vestergaard, leder af Aarhus Jazz Festivals sekretariat, komme på scenen og modtage en buket blomster for hendes store arbejde med at koordinere festivalen. Vores storebror, Copenhagen Jazz Festival, har i år 40 års fødselsdag i år, mens vi i Aarhus "kun" kan prale af 30 år.

Efter talen gav Aarhus Jazz Festivals Jubilæums Brass Band endnu et par numre, heriblandt Jeg ved en lærkerede i en interessant og swingende udgave. Derefter gik de videre mod Klostertorvet og overlod scenen til Klüver & Tjalve Duo, der imidlertid var blevet til en trio, idet Hannes Riepler på guitar havde sluttet sig til dem. Jens Klüver indledte med et par mindeord om afdøde Butch Lacy, der jo boede i Danmark de sidste mange år af sit liv.

Jeg forlod Bispejazzteltet og begav mig ud i Aarhus' gader, idet jeg glædede mig til den kommende uges oplevelser.

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C