AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Tre generationer spiller ud

Tre generationer spiller ud

19/7/2020 | Forfatter: Jes Halding | Fotograf: Henning Espersen / Hreinn Gudlaugsson
Jesper Zeuthen/Jacob Anderskov/Anders Vestergaard, Erlings Jazz- & Ølbar, 18/07 20:00

View photogallery from this concert


Tre satser i intime omgivelser



Søndag aften bød på avantgarde fra Zeuthen, Agerskov og Vestergaard, som i 2027 udgav en flot anmeldt liveindspilning Out of the spectacle fra Koncertkirken i København. Helt de samme sakrale omgivelser kunne Erlings Jazz- og Ølbar ikke byde på.

Omstændighederne i det fine, intime spillested gav plads til 25, som oplevede, hvordan tre generationer spillede op mod og med hinanden i tre lange satser. Jacob Anderskov have skilt pianettet ad, så han kunne komme i nærkontakt med strengene, og demonstrerede med et kontrolleret og varieret anslag, hvor bredt instrumentet kunne lyde med en insisterende tilgang.

Trommeslageren Anders Vestergaard benyttede ligeledes alle instrumentets muligheder, når han spillede op mod sine kolleger. Der opstod gennem ham meget flotte kontraster, især når han fastholdt rytmiske mønstre over for Anderskovs mere fabulerende udtryk.

Og så midt imellem de to – med et øre faretruende tæt på et bækken – sad så nestoren, Jesper Zeuthen, der med sin pågående, rå tone frembragte det overordnede lydbillede.

Hver enkelt fik lov til at stå alene i passager, men overordnet var det det meget kontrastfyldte sammenspil, der fangede. Resultatet blev en varieret koncert med et meget bredt spekter styrke- og klangmæssigt over for et lydhørt publikum, der ikke kunne undgå at blive fanget af intensiteten i det samlede udtryk.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C