AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Hænderne op eller bukserne ned

Hænderne op eller bukserne ned

10/7/2022 | Forfatter: Anya Winqvist | Fotograf: Jørgen Nielsen
Admiral Awesome! Kapow-jazz & Live-tegneserie for børn, Helsingør Theater - Den Gamle By 09/07/2022

View photogallery from this concert


Admiral Awesome og lokale børn redder jazztrio og hele verden.


 

Jeg er troppet op ved Helsingør Theater i Den Gamle By for at høre ægte KAPOW-jazz, sammen med en masse gode børn i meget forskellige aldre, og deres voksne.

 

Helsingør Theater, får vi fortalt, stod egentlig en gang i Helsingør, men blev flyttet til Aarhus, bare for at vi kan sidde her i dag og høre noget god musik. Det var venligt gjort.

 

KAPOW-jazz er en herlig genre, efter sigende opfundet til lejligheden: vi skal høre og se historien om Admiral Awesome og den onde kejser. Anders Frang tegner, mens Christian Windfeld (drm), Thomas Sejthen (b) og Jacob Danielsen (sax og basklarinet) spiller.

 

Den onde kejser toner frem på scenens lærred, og han er virkelig meget, meget ond – for eksempel hader han jazz. Han vil morderlig gerne have fingre i superhelten Admiral Awesome, og til det formål har han opfundet et sæt hypno-briller. Han har en ond plan, og nu mangler han bare nogle tåber, der kan hjælpe ham.

 

Hvem er vel bedre til det formål end det lokale jazzband, nu hvor han sådan hader jazz. Det består sjovt nok af tre musikere, som virkelig minder meget om de tre på scenen. Og så siger det KAPOW, de bliver hypnotiseret og der sker en hel masse ting.

Konceptet fungerer godt: Musikken og Anders’ brug af panoreringer og zoom går totalt op i en højere enhed. Alle medvirkende lever sig fuldstændig ind i historien. Vi i publikum hjælper til med at redde helten og finde på slåskamps-lydeffekt-ord, og med at vælge hvad der skal ske. Og ja, det var et ægte barn, der foreslog “hænderne op eller bukserne ned”.

 

Hvordan skal det dog gå for vores helt og jazztrioen? Det hele ender heldigvis godt – eller gør det nu det? Måske ser jazzmusikerne alligevel stadig en lille bitte smule hypnotiserede ud, mens vi siger tak for i dag og på gensyn en anden god gang.

 

Der er flere gode børnekoncerter på Aarhus Jazz Festival 2022. Her kan du se nogle af dem.

 

Ved jazzcontaineren KISSA i Musikhusparken kan man lege med musikinstrumenter, og torsdag d. 14/7 kl. 13.00 inviteres der til “Børn leger musik” sammen med percussionist, trommeslager og musikpædagog Frej Lesner. Læs mere om det her.

 

Hvis du også bare gerne vil en tur i Helsingør Theater, så har du spillestedets program her.

 

 

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C