AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
C & C – Dag 1

C & C – Dag 1

16/7/2019 | Forfatter: Frederik Sakham


Velkommen til en kort opsummering af Confrontations & Conversations' (C & C's) første dag på festivalen.



AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere står bag projektet, hvor fire kunstnere i løbet af festivalen går i dialog med Aarhus Jazz Festival og skaber værker ud fra det, de ser og oplever på festivalen. Kunstnerne vil være til stede i byen og vil undersøge, hvad jazz er, hvordan jazzen kommer til udtryk, hvordan folk forholder sig til den, og hvad Aarhus som by gennemlever i forbindelse med jazzfestivalen. Værkerne vil blive præsenteret løbende her på bloggen, og fredag 19. juli kl. 19 vil det hele blive samlet i en forestilling. Se eventet her.

I løbet af mandagen var vi mange steder i byen for at indsamle materialer gennem interviews og feltoptagelser, der sidenhen bliver til værker; I kan opleve til vores show. Vi var til koncerter på Klostertorvet, i Musikhuset og på Salling Rooftop, hvor vi prøvede at finde svar på, hvad jazz betyder for lytterne, og hvad jazzen består af. Under koncerterne søger vi også den skæve vinkel, som f.eks. at zoome ind på, hvad der sker uden for scenen. Se to havmåger danse og nyde Vuust/Mommaas her.

Til jazzkoncerter klapper vi ofte efter soloer for at vise vores begejstrring, men hvor mange gange kan vi nå at klappe under én koncert? Vi var til stede under Paco de Lucia Tribute Concert Vuust/Mommaas, hvor vi optog mange af klapsalverne. Dette har vi omsat til en lyd-collage, inspireret af Steve Reichs værk Clapping Music. Hør den her.

Vi fortsætter vores jagt på skæve vinkler og smukke øjeblikke i dag, og vi håber at mødes til koncerterne!

Mvh

C & C



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C